VILMA HOUBA


Vilma Houba komt uit Belfeld. Samen met Suzanne van Bree, Michel Jeurissen en Lei van Heijster zong ze in 1996 Wat heb ik noow? op de Liedjesmatinee van De Wortelepin. Met het lied - op tekst van Suzanne van Bree, Paul Lenders en Ruud Bettinger - behaalde het kwartet de vierde plaats op deze wedstrijd.
Samen met Bert Wilbers behaalde ze een twaalfde plaats op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 1998 met Nao mich nao hoës. Zij werden daarbij ondersteund door het Koor de Kummers.
Samen met Bert Wilbers, Suzanne van Bree en Jacques Geurts bereikte ze ook de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 1999 met De träöterie.
Samen met Margo Beijers, Marian Koster en José Stürbl behaalde Houba in 2004 de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met Nette maedjes.
Vilma Houba zong samen met Stef Kupers, Annelies Holtman en Jan van Heukelom het lied Ozze Prins tijdens de Wortelepin Liedjesmatinee in 2008.
In 2009 nam Houba samen met Jan van Heukelom deel aan de Liedjeswedstrijd van V.V. de Wien. Het duo behaalde de tweede plaats met De moeëisten tièd met dich.
Samen met Margo Beijers en José Stürbl behaalde Houba in 2012 een tweede plaats op De Wien Leedjes-Matinee met Wie ein klökske. Deze drie Nette Maedjes wonnen in 2014 de Leedjesmatinee van V.V. De Wien met het lied Wie is 't meugelik.
Samen met Marc Houwen en Josje van Onna won Houba in 2016 de Leedjesmatinee met het lied Fiësta vastelaovend.
In 2018 bereikte Vilma Houba samen met Ingrid Janssen en Anita Coenders de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick. Het trio zong Met vastelaovend.


DISCOGRAFIE:

CD samen met anderen:

"4 x 11 jaor /1953-1997" (C.V. De Belhamels Belvend, 1997)

Deze pagina is bijgewerkt op