MARC HOUWEN


Marc Houwen uit Venlo nam diverse keren deel aan de Leedjesmatinee van VV de Wien. In 2000 won Houwen samen met Leon Helgers deze liedjeswedstrijd. Het tweetal zong Ouk De Wien meug d'r zien.
Ook in de volgende jaren gooide het duo nog hoge ogen op deze liedjeswedstrijd.
In 2007 won het duo aangevuld met Ed Sonnemans de liedwedstrijd met Heej dreit 't um, geschreven door Houwen.
Ook in 2009 won dit trio de Liedjesmatinee, nu met Det is vastelaovend.
Samen met Vilma Houba en Josje van Onna won Houwen in 2016 de Leedjesmatinee met het lied FiŽsta vastelaovend.
In 2017 bereikte Houwen samen met Nancy Roodbeen-Schelberg de derde plaats op de liedjeswedstrijd van De Wien met het door hem geschreven lied PlŲk d'n daag.
Het duo bereikte in 2018 opnieuw de derde plaats op deze liedjeswedstrijd in Venlo. Nu met het lied Laevesmedisien.
In 2019 zong Houwen samen met Ingrid Janssen, Evelyn Theunissen en Wim Cupers het lied Idder medalie in de finale van liedjesmatinee van de Wortelepin.
In 2021 won Marc Houwen samen met Nancy Roodbeen de Leedjesmatinee van VV De Wien met Dit mak weer alles good.
Houwen zong in 2021 tijdens de finale van de Liedjeswedstrijd in Blerick samen met Rob Mans, Marion Nissen en Sandra Schattenkerk het lied Ut allermoeŽjste stekske.
In 2022 behaalde Houwen samen met Marion Nissen, Leon Theuws en Sandra Schattenkerk de derde plaats tijdens de Liedjesmatinee van de Wortelpin met 't KroegekoŽr.
Als Auk Kwant won het kwartet de Leedjesmatinee van VV De Wien in 2022 met Laef.
In 2023 drong het viertal met twee liedjes door tot de finale van de Liedjeswedstrijd in Blerick. Dat waren Clichť op ķt swaree en As ik ein viltje zeen. In het zelfde jaar bereikte het kwartet ook de finale van de Jocus-liedjeswedstrijd met het lied Uig dao, die faatse. Maar het viertal was echt succesvol op de liedjeswedstrijd van V.V. De Wien waar het de tweede plaats veroverde.


Deze pagina is bijgewerkt op