UT OVERGERDIEN


Zeven dames van het zangkoor In Between uit Helden besluiten in 2003 mee te gaan doen aan Liedjeswedstrijd van de Dörper Kuus. De zanggroep noemt zich Ut Overgerdien en bestond toen uit Marijke Kleuskens, Elise van Wordragen, Francis Beeker, Nicole Tubee, Len van Lier, Marij(ke) Gijsen-Verkoelen en Angelique Hermans.
Het septet nam vanaf 2004 deel aan de liedjesmiddag in Helden. Iets later sloot Carla Lemmen zich bij het zevental aan.
In zowel 2005 als 2006 won de groep met respectievelijk Mosse kieke en Aoje kraom deze wedstrijd. Met Mosse kieke wonnen de dames bovendien het P&M Liedjesfestival in 2006.
In 2007 veroverden de dames met Un Wonger de derde prijs en met Rail-runner in 2009 de tweede plaats op de liedjeswedstrijd in Helden. Ook in 2010 behaalden ze de tweede plaats; nu met Ich veul mic...g...riek. In die drie jaren leverden de dames ook de beste presentatie.
Len en Nicole verlieten de zanggroep en Ut Ovegerdien ging als sextet verder.
In 2011 won een combinatie van Ut Overgerdien en Zoeëmaar-es de plaatselijke liedjeswedstrijd met As woensig nou ins dinsig waer.
In 2014 ging Ut Overgerdien het theater in met de voorstelling Blej met uch. Ook in 2019 is er een theatervoorstelling: Geit ut door?.


UT OVERGERDIEN op INTERNET

UT OVERGERDIEN heeft een plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op