PAUL LENDERS


Nappes op de Proms, 23 januari 2011, Venlonazaal, Venlo

Paul Lenders uit Blerick en is zanger en liedjesschrijver.
Samen met Bernie Billekens, Michel Jeurissen, Lei van Heyster, Carolien Mulder en Thea Jeurissen bereikte hij in 2005 een plaats in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer met ďzze Sjaak.
In 2006 zong hij Alles kump good op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Graat Peters, Bert Buskes en Onno Vaessen. Met het lied - geschreven door hemzelf en Ruud Bettinger - won het kwartet de wedstrijd in Blerick.
Samen met Graat Peters en Onno Vaessen bereikte hij in 2010 op de Liedjesmatinee van De Wortelepin een vierde plaats met K˛m oŰt de winterslaop. Met het lied bereikte het trio ook de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 2011.
Ook in 2012 veroverde het trio een plaats in de halve finale van het LVK. Deze keer met Wat ut waere zal.
In 2012 behaalde het trio een vierde plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee met BliŰrick straolt.
Met Haol de b˘nne op Merie bereikte het drietal de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2013.
In 2013 bereikte het trio op de Liedjesmatinee van De Wortelepin een vierde plaats met Gennen tied te verliere. Met het lied bereikten de drie ook de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014.
In 2014 behaalde het drietal de tweede plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee met Wae kint ˇs now neet?. Met het lied veroverde het trio bovendien een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2015 en de finale van de wedstrijd CMC Alaif 2015 in de categorie Beste Vastelaovend Leedje.
Ook in 2015 bereikte het drietal weer de tweede plaats op de liedjeswedstrijd in Blerick. Deze keer met het lied Met de snot veuraan, geschreven door Paul Lenders en Ruud Bettinger. Met het lied bereikte het trio bovendien de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016.
In 2016 behaalden Peeters, Lenders en Vaessen de derde plaats op de Liedjesmatinee met het lied Neet kepot te kriege.
In 2017 stond het trio opnieuw in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick met Eureka.
Het trio won in 2018 de Liedjesmatinee met het lied Eine moeije mins. Met het lied drong het drietal ook door tot de halve finale van het LVK 2019.
In 2018 werd Paul Lenders benoemd tot Meister in de Orde van 't Bliericks Hert.
In 2019 zongen Lenders, Vaessen en Peeters het lied De vastelaoveszˇn in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick.


DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen:

"'t Geit wie vanzelf!" (Wortelepin, 2010)
"Laot ˇs viere" (Wortelepin, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op