GRAAT PEETERS


Graat Peeters uit Blerick neemt regelmatig deel aan de Wortelepin Liedjesmatinee.
In 2006 zong hij Alles kump good op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Bert Buskes, Onno Vaessen en Paul Lenders. Met het lied - geschreven door Paul Lenders en Ruud Bettinger - won het kwartet de wedstrijd in Blerick.
Samen met Paul Lenders en Onno Vaessen behaalde hij in 2012 de vierde plaats op de De Wortelepin Liedjeswedstrijd met Bliërick straolt. Het trio bereikte ook enkele keren de halve finale van het LVK.
In 2014 nam hij samen met Onno Vaessen deel aan de wedstrijd CMC Alaif met het lied Gennen tied te verliere in de categorie Beste Carnaval Cover.
In 2014 behaalde het drietal Peters, Lenders en Vaessen de tweede plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee met Wae kint ós now neet?. Met het lied veroverde het trio bovendien een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2015 en de finale van de wedstrijd CMC Alaif 2015 in de categorie Beste Vastelaovend Leedje.
Ook in 2015 bereikte het drietal weer de tweede plaats op de liedjeswedstrijd in Blerick. Deze keer met het lied Met de snot veuraan, geschreven door Paul Lenders en Ruud Bettinger. Met het lied bereikte het trio bovendien de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016.
In 2016 behaalden Peeters, Lenders en Vaessen de derde plaats de Liedjesmatinee met het lied Neet kepot te kriege.
In 2017 stond het trio opnieuw in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick met Eureka.
Het trio won in 2018 de Liedjesmatinee met het lied Eine moeije mins. Met het lied drong het drietal ook door tot de halve finale van het LVK 2019.
In 2019 zongen Peeter, Vaessen en Lenders het lied De vastelaoveszón in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick.
Peeters is speler in de revues van De Flarussen.


DISCOGRAFIE

CD samen met anderen

"Laot ós viere" (Wortelepin, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op