ONNO VAESSEN


Onno Vaessen uit Blerick zong in 2004 Wie alder, wie j˘nger met Piet Welles op de Wortelepin Liedjesmatinee. Het duo drong met het lied ook door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2005.
In 2006 zong hij Alles kump good op de Liedjesmatinee van De Wortelepin samen met Graat Peters, Bert Buskes en Paul Lenders. Met het lied - geschreven door Paul Lenders en Ruud Bettinger - won het kwartet de wedstrijd in Blerick.
Samen met Paul Lenders en Graat Peters behaalde hij in 2012 de vierde plaats op de Liedjesmatinee van De Wortelepin met BliŰrick straolt. Het trio bereikte hij ook enkele keren de halve finale van het LVK.
In 2014 nam hij samen met Graat Peeters deel aan de wedstrijd CMC Alaif met het lied Gennen tied te verliere in de categorie Beste Carnaval Cover.
In 2014 behaalde het drietal Peeters, Lenders en Vaessen de tweede plaats op de Wortelepin Liedjesmatinee met Wae kint ˇs now neet?. Met het lied veroverde het trio bovendien een plaats in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2015 en de finale van de wedstrijd CMC Alaif 2015 in de categorie Beste Vastelaovend Leedje.
Ook in 2015 bereikte het drietal weer de tweede plaats op de liedjeswedstrijd in Blerick. Deze keer met het lied Met de snot veuraan, geschreven door Paul Lenders en Ruud Bettinger. Met het lied bereikte het trio bovendien de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016.
Samen met Paul van Steenkiste, Sandra Schattenkerk en Anita Coenders veroverde hij in 2015 bovendien nog een plek in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick met het lied Kinne weej ˇs.
In 2016 behaalden Peeters, Lenders en Vaessen de derde plaats op de Liedjesmatinee met het lied Neet kepot te kriege. Bovendien bereikte Vaessen daar ook nog alleen een finaleplaats met As dich geis.
In 2017 stond het trio opnieuw in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick met Eureka.
Het trio won in 2018 de Liedjesmatinee met het lied Eine moeije mins. Met het lied drong het drietal ook door tot de halve finale van het LVK 2019.
In 2019 zongen Vaessen, Lenders en Peeters het lied De vastelaoveszˇn in de finale van de liedjeswedstrijd in Blerick.


DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"'t Geit wie vanzelf!" (Wortelepin, 2010)
"Laot ˇs viere" (Wortelepin, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op