FRANK SCHRIJEN


Frank Schrijen (21 mei 1963) uit Boxmeer was zelfstandig ondernemer. Maar hij was vooral bekend als tonprater, liedschrijver en zanger.
Als tonprater was hij bekend binnen en buiten Boxmeer vooral als hij optrad als Gradje Boemel. Hij won niet alleen prijzen in Brabant maar ook in andere provincies. Vier keer won hij het Grenskant Buurkampioensschap in Milsbeek.
Schrijen nam ook regelmatig deel aan de Liedjesavond van BCV De Geitenbok. Samen met Mat Cornelissen, Jacqueline van Eck en Mat Broeren zong hij in 1992 De nummer één op deze wedstrijd. Het lied werd daarmee de Karnavalskraker 1993.
Met Mai Rothof zong hij in 1997 Saome unne vatte op deze liedwedstrijd. Het duo won en het lied werd daarmee de Karnavalskraker 1998.
Het jaar daarop won hij de wedstrijd samen met Jacqueline van Eck, Ria Verdellen en Mai Rothof. Het winnende lied was En de zon wier gruun.
Samen met Marita Broeren, Ria Verdellen, Jacqueline van Eck, Mai Rothof, en Roel Verheggen zong hij in 1999 op de liedjesavond in Boxmeer Haawd'ow vast, dat ook deze keer door hemzelf geschreven was.
In 2003 zong hij samen met Jacqueline van Eck, Ria Verdellen en Mai Rothof op de plaatselijke liedwedstrijd Ons vad die het un geitenbok. Het lied - geschreven door Schrijen - werd daarmee de Karnavalskraker 2004.
In februari 2013 ontving Schrijen de Hogen Hoed. Het is de hoogste carnavalsonderscheiding in Boxmeer.
Frank Schrijen kwam op 2 maart 2020 door geweld om het leven.


FRANK SCHRIJEN op INTERNET

FRANK SCHRIJEN heeft een plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op