FRANK SCHRIJEN


Frank Schrijen (21 mei 1963) uit Boxmeer was zelfstandig ondernemer. Maar hij was vooral bekend als tonprater, liedschrijver en zanger.
Als tonprater was hij bekend binnen en buiten Boxmeer vooral als hij optrad als Gradje Boemel. Hij won niet alleen prijzen in Brabant maar ook in andere provincies. Vier keer won hij het Grenskant Buutkampioensschap in Milsbeek.
Schrijen nam ook regelmatig deel aan de Liedjesavond van BCV De Geitenbok. In 1984 zong hij daar Lôt gaon dâ bier en 1985 samen met Arno Cobussen het lied Nor ut bal.
Met Colette de Hoog en Arno Cobussen zong hij in 1987 Klôtter mâr mi hin.
In 1989 zong hij samen met Colette de Hoog het lied Ut plein beej d'n toren tijdens de Schlagerwedstrijd van BCV De Geitenbok.
Met Mat Cornelissen, Jacqueline van Eck en Mat Broeren zong Schrijen in 1992 De nummer één op deze wedstrijd. Het lied werd daarmee de Karnavalskraker 1993.
In 1994 nam Schrijen samen met Lea Jansen, Jacqueline van Eck, Ria Verdellen, Marita Broeren, Mai Rothof, Eugène Lameé en Jos Keijsers deel aan de Liedjesavond in Boxmeer. Het octet zong As ik ien ow oge kiek.
Met Sandra Idink zong hij in 1995 het lied De zuiderling op de liedjeswedstrijd.
In 1996 zong Schrijen met Luc van Hoof, Mark van Hoof, Jeroen van den Heuvel en Jos Keijsers het lied Boksmeer blieft toch Boksmeer tijdens de Schlagerwedstrijd van BCV De Geitenbok.
Met Mai Rothof zong hij in 1997 Saome enne vatte op deze liedwedstrijd. Het duo won en het lied werd daarmee de Karnavalskraker 1998.
Het jaar daarop won hij de wedstrijd samen met Jacqueline van Eck, Ria Verdellen en Mai Rothof. Het winnende lied was En de zon wier gruun.
Samen met Marita Broeren, Ria Verdellen, Jacqueline van Eck, Mai Rothof, en Roel Verheggen zong hij in 1999 op de liedjesavond in Boxmeer Haawd'ow vast, dat ook deze keer door hemzelf geschreven was en de Karnavalskraker 2000 werd.
Samen met Jan Giezen zong Schrijen in 2002 het lied Dèt is Jozefien op de plaatselijke liedjeswedstrijd.
In 2003 zong Schrijen samen met Jacqueline van Eck, Ria Verdellen en Mai Rothof op de plaatselijke liedwedstrijd Ons vad die het un geitenbok. Het lied - geschreven door Schrijen - werd de Karnavalskraker 2004.
Het kwartet nam in 2004 opnieuw deel aan de Liedjesavond van BCV De Geitenbok. Deze keer met Énne keer per jaor.
In 2005 zong Schrijen samen met Geert Remmen het lied We maoke ons op tijdens de liedjeswedstrijd in Boxmeer.
In februari 2013 ontving Frank Schrijen de Hogen Hoed. Het is de hoogste carnavalsonderscheiding in Boxmeer.
Frank Schrijen kwam op 2 maart 2020 door geweld om het leven.


Deze pagina is bijgewerkt op