SNIKHAIT

(HIGH TEMPERATURE)


High Temperature (Snikhait) is een jazz-bluesband uit het Oldambt die in 1998 begon. De band speelt jaren '50 muziek met veel blues en boogy-woogy. De teksten zijn in het Engels maar tegenwoordig vooral in het Gronings.
Harbert Herbie Grezel (Winschoten, 24 augustus 1965) is zanger en mondharmonicaspeler. De verdere bezetting bestond uit Martienes de Wit (piano, Rhodes en orgel), Eric Bosma (bas en zang), Jasper Groen in 't Woud (gitaar) en Gerrit Bruinink (slagwerk). Na enkele wisselingen bestaat Snikhait tegenwoordig uit Harbert Grezel (zang en mondharmonica), Erik Zuidema (gitaar), Jan-Joris Sportel (bas) en Gerrit Bruinink (slagwerk).
Op de eerste cd - en soms ook bij optredens - wordt het kwintet ondersteund door een blazerssectie. Dat zijn Sjoerd Visser (baritonsax), Robert-Jan Spelberg (trombone) en Tigran (trompet).
Op zijn laatste cd zingt Harbert Grezel samen met Ivonne Schoenmaker onder meer Schraai nait mien laaifste. Aan die cd werkten - naast de band - nog Jasper Groen in 't Woud (gitaar), Ted Jorden (contrabas), NathaniŽl van Veenen (gitaar), Remko Wind (accordeon), Paul van den Berg (piano), Fons Sluiter (contrabas), Liesbeth Blaauw, (sousafoon), Luis Hummel (sopraansax), Sjoerd Visser (altsax), Alex Simu (tenorsax), Harry Broekman (baritonsax) en Rolf Schreuder (zang en geluiden) mee.
High Temperature trad op tijdens blues- en jazzfestivals door het hele land. Grezel en De Wit traden ook samen op als Herbie en de Boogiemaster.


HIGH TEMPERATURE en de PERS:

in 2005:

'Je bent muzikant en je wilt wat'
Streektaalmuziek

in 2015:

Spaigelproatje: Harbert Grezel

TEKSTEN van HARBERT GREZEL:

Aaierbale
Laiverd

DISCOGRAFIE:

CD-single:

"Te loat" (200?)

CD's:

"Snikhait" (Maura Music 2004MM161, 2004)
"Mous" (Eigen uitgave, SHM 2015-1, 2015)

CD samen met anderen:

"De grootste hits van Grunn.FM" (Marista MCD 17287, 2018)

Deze pagina is bijgewerkt op