SÂNMAN & SIKKE


Sânman en Sikke uit Workum startte in 1994 te repeteren op de scheepswerf De Hoop in Workum. De zanggroep bestond toen uit Tom Nijdam, Egbert Krikken, Roelof van der Werff, Siebren Kramer, René van der Laan, Piet Bouma en Kees Riemersma.
De groep zingt Friese liederen op teksten van o.a Fedde Schurer, Henk de Boer en Aggie van der Meer die door Kramer en Krikken op muziek worden gezet. Daarnaast zingt het septet Engelse liederen o.a. van The Mills Brothers en Crosby, Stills, Nash & Young.
Door vertrek van enkele leden en het toetreden van nieuwe, zag de groep er in 2004 als volgt uit: Tom Nijdam, Egbert Krikken, Siebren Kramer, Halbe Klijnstra, Peter Haantjes, Tsjamme Overal en Bareld Bijma.
In 2017 was de samenstelling Tsjamme Overal, Siebren Kramer, Peter Haantjes, Klaas Pieter ?, Robert van Galen, Klaas ?, Foppe ? en Bareld Bijma.
Samen met Frederike Kleefstra zong de groep Whisky widzesang. Het is een vrije vertaling door Siebren Kramer van Whisky lullaby van Brad Paisley en Alison Krauss.


SÂNMAN & SIKKE en de PERS

in 1998:

Krollen en ‘In nije dei'’ op Aaipop

SÂNMAN & SIKKE op INTERNET

SÂNMAN & SIKKE heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

Single samen met Frederike Kleefstra:

"Whisky widzesang" (2013)

CD's:

"Koe ik mar fleane" (Eigen uitgave, 2002)
"Sinnekear" (Eigen uitgave / Omroep Fryslân, 2003)
"Nachtlűd" (Eigen uitgave, 2005)
"En oars wol oaremoarn" (Eigen uitgave, 2009)
"Dat Sadwaande" (Marista MCD 9008,2011)

CD samen met anderen:

"De hits fan Frysk FM, diel 3" (Marista MCD 18124, 2017)

Deze pagina is bijgewerkt op