STIKHEWOON

Stikhewoon
Zing Zeeuws!, 15 november 2008, De Stenge Heinkenszand

Stikhewoon was bij de start in 2002 een recht-toe-recht-aan rock & roll-kwartet van Zuid-Beveland. De band bestond uit Kees Wondergem (drums), Onno van de Linde (zang en gitaar), Janet Priem (sologitaar) en Ernst-Jan Everdijk (bas).
Na enkele wisselingen werd Stikhewoon uitgebreid tot kwintet in de volgende bezetting: Janet de Schipper-Priem (sologitaar), Onno van de Linde (zang en gitaar), Ernst-Jan Eversdijk (basgitaar), Jan Montenarie (gitaar) en Peter Adriaanse (drums).
In 2006 verliet Eversdijk de band. Van de Linde nam de basgitaar ter hand en Stikhewoon werd weer een kwartet. In november van dat jaar won Janet de Schipper-Priem de derde prijs in de wedstrijd Zing Zeeuws! met de tekst Heidi.
In 2010 besloot Adriaanse te stoppen als drummer. Janet de Schipper nam de sticks over en de band bleef een trio totdat Kees van der Heijden als gitarist Stikhewoon kwam versterken.
Momenteel is daarmee de bezetting: Onno van de Linde (zang en basgitaar), Jan Montenarie (sologitaar en zang), Kees van der Heijden (gitaar en zang) en Janet de Schipper (drums).


STIKHEWOON en de PERS:

in 2006:

Dialectpopfestival in Westkapelle met Zeebra-rock
Stikhewoon houdt van Zeeuws
Achttien kandidaten zingen Zeeuws
Van hiphop tot en met rock
Van kalmpjes aan tot oerend hard

in 2007:

H ja, dat ken ik, Aflevering 1028

in 2008:

Mooi zingen in de Zeeuwse taele

in 2012:

Ries de Vuyst op herhaling

in 2013:

In ’t Zeuws: Zing Zeeuws

TEKST van JANET DE SCHIPPER-PRIEM:

Heidi

DISCOGRAFIE:

Demo:

"Zeur ni z" (Eigen uitgave, 2003)

Deze pagina is bijgewerkt op