NNO-LIEDJESWEDSTRIJD


In mei 2004 riep het NNO (Noord Nederlands Orkest) liedjesschrijvers op om nieuwe composities (tekst en muziek) in het Gronings, Fries en Drents over het thema 'de klok' / 'de tijd' in te sturen. De wedstrijd werd gehouden in het kader van een streektaalproject dat het NNO samen met uitvoerend producent Jaap Alkema organiseerde mede vanwege het 15 jarig bestaan van het NNO.
Drie jury's bestaande uit deskundigen op het gebied van de betrokken streektalen en de muziekwereld beoordeelden de inzendingen. Op 14 december 2004 werden de winnaars bekendgemaakt.WINNAAR GRONINGEN

NEKSTOE MIE

tekst: Jan Siebo Uffen, muziek: Arnold Veeman


WINNAAR FRIESLAND

KLAVER FJOUWER

tekst: Koos van der Sloot, muziek: Jan Meiborg


WINNAAR DRENTHE

HIER EN NU

tekst en muziek: Erik Harteveld


Op de tweede plaats eindigden respectievelijk Lichtsteert (tekst en muziek: Wiebe Postma en Reinder Hiemstra), Stil mar leave stil (tekst en muziek: Hubert Heeringa en Baukje Wytsma) en Rimpels in de tied (tekst en muziek: Matthijs van der Veer, Dirk Metzlar en Freek Kwint).


CONCERTEN

De winnende liedjes werden van 10 tot en met 18 maart 2005 in enkele noordelijke theaters uitgevoerd. De uitvoerenden waren Arnold Veeman, Lies Akkerman en Erik Harteveld. Voor de begeleiding zorgde het NNO.
Daarnaast speelde het orkest stukken uit het 'normale' repertoire rond het thema 'tijd'.
Ook traden Piter Wilkens, Erwin de Vries, Ellen ten Damme en Douwe Heeringa op.


NNO-Liedjesfestival en de PERS

in 2004

Groningers domineren streektaalproject NNO

in 2005

Lohues en Ten Damme in dialect

Deze pagina is bijgewerkt op