FRANS VAN DER MEER

FRITS H. GANZEWINKEL, enz. enz.


Frits H. Ganzewinkel is één van de alter-ego's van kunstenaar Frans van der Meer uit Tilburg. Als Ferry van de Zaande duikt hij in Tilburg op allerlei plaatsen in het plat-Tilburgs op en komt hij bij diverse gelegenheden te voorschijn.
Frits H. en de Mexicano's is een band uit Tilburg die geformeerd is rond de zanger, poppenspeler en stemkunstenaar. Frits H. had eerder als zanger Berry van den Berber met Doe mennene Mexicano en als Fred van Boesschoten met Des 'n schôôn woage veel succes.
Om ook live-optredens mogelijk te maken, werden de Mexicano's geformeerd. De band bestaat uit Frits H. Ganzewinkel (zang en gitaar), Rob van Rijswijk (gitaar), Jeroen Strijbos (toetsen) en Kees Swanenberg (drums). Zowel van Rijswijk als Strijbos studeerden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Cum Laude af in de richting muziektechnologie. Rob Strijbos maakte ook de filmmuziek voor Jezus is een Palestijn.
De muzikanten spelen in zeer uiteenlopende stijlen. Carnavalsmuziek, hiphop, cabaret en pop zijn elementen die erin voorkomen. De formatie verscheen op verschillende festivalpodia zoals Lowlands, maar ook op Pl@t 2001 in Tilburg.
In 2004 bereikte de carnavalshit Vissen, vissen, vissen van Frits H. en de Mexicano's de top vijftig.
In 2014 werd het lied De gròzzie van mèn buurvrouw - gezongen door Ferry v.d. Zaande en Veul Gère - door Giel Beelen van 3FM uitgeroepen tot Carnavalshit van 2015.
Samen met striptekenaar Jeroen de Leijer maakte Frans van der Meer eerder het poppentheater, De Eefje Wentelteefje roadshow.


FRANS VAN DER MEER en de PERS

in 2006

’Lijst 13? Oh, Ferry van der Zaande’
Ferry van de Zaande en Z'n maote

in 2009

Lofzang Veulpoepers

FRANS VAN DER MEER op INTERNET

FRANS VAN DER MEER heeft een eigen plek op internet!

DISCOGRAFIE

CD-single

"Doe menenne Mexicano" (1998)
"De's 'n schoon waoge" (2000)
"Vissen, vissen, vissen"(2004)

CD's samen met anderen

"Polonaise 2006" (Berk Music BM 150140, 2006)
"Brabants 12" (Stichting het Brabants, 2006)
"Brabants 21" (Stichting het Brabants, 2009)
"Brabants 22" (Stichting het Brabants, 2009)
"Alle 013 goed" (2013)

Deze pagina is bijgewerkt op