NICK VAN OERLE


Nick van Oerle (1997) uit Itteren is eigenaar van een autorijschool. Hij speelt bugel (bij de plaatselijke fanfare St. Martinus), mondharmonica, picolotrompet en slagwerk. In 2009 was hij jeugdprins van Itteren.
Van Oerle zong samen met Frans Theunisz op een communiefeest. Die stuurde hem door naar Guus Sjmeets die liedjes voor hem ging schrijven. In 2009 zong Van Oerle Mezziek dat is ut sjoenste.
In 2014 zong Nick van Oerle samen met Patrick van de Weier het lied Iech kin de wereld aon in de finale van het Mestreechter Vastelaovendsleedjes Konkoer. Met het lied geschreven door Van de Weijer, behaalde het duo de tweede plaats. Het tweetal drong met het lied bovendien door tot de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.
Ook in 2015 behaalde het duo een tweede plaats op het Mestreechter Vastelaovendsleedjes Konkoer. Deze keer met Wat maak 't oet.
Met In 't Zuide! bereikte het duo de halve finale van het LVK 2016 en een plaats in de finale van CMC Alaif in de categorie Beste Vastelaovend Videoclip.
In 2016 won Van Oerle samen met Patrick van de Weijer het Mestreechter Vastelaovendsleedjes Konkoer. Het duo zong het lied Vleugelkes geschreven door Van de Weijer. Met het lied bereikten zij ook de halve finale van het LVK 2017 en de finale van CMC Alaif 2017 in de categorie originele liedjes..
In 2017 won Nick van Oerle het MVLK opnieuw deze keer samen met het Marvin Rosier en het Jelke Schijlen. Het trio zong Gewoen e vastelaovendsleedje.
Nick en Patrick drongen door tot de finale van het LVK 2019 met het lied Maak de V.
Het duo drong door tot de halve finale van het LVK 2021 met Springe vaan gelök.
In 2021 drong Van Oerle samen met Patrick van de Weijer en Marvin Rosier door tot de finale van het Mestreechter Vastelaovendeedjes Konkoer met het lied Veer dreije door!.
Samen met Patrick van de Weijer, Marvin Rosier en Joyce Kuppens-Mullenders drong van Oerle in 2022 door tot de finale van het Mestreechter Vastelaovendeedjes Konkoer. Het kwartet zong Veer wèlle mie!.
Van Oerle nam in 2023 samen met Kiki, Roger Villevoye en Chiara Bartels deel aan het Mestreechter Vastelaovendsleedsjes Konkoer met Dao höbste gekke Net.
Nick van Oerle is de frontman van Bieske en een van de Zes Köp.


DISCOGRAFIE

CD-single

"Mezziek dat is ut sjoenste / Es iech weer bugel späol" (BM Studio Sabam BM541, 2009)

CD samen met anderen

"Vastelaovend in Mestreech, 18" (Marlstone CDL 1702, 2017)
"Mestreechter vastelaovendsleedsje 2024" (2023)

Deze pagina is bijgewerkt op