JELKE SCHIJLEN


Jelke Schijlen (23 oktober, Maastricht) zingt van jongs af aan. Op 5-jarige leeftijd zong ze al in een kerkkoor. Ze volgde een vooropleiding van het Conservatorium. Daarnaast volgde een cursus aan de Babette Labeij Academie in Amsterdam en krijgt ze nog steeds privézangles. Ze heeft een jaar lessen gevolgd aan de Young Artist Academy van Studio 100. Momenteel volgt ze de opleiding Leisure and Hospitality, waarbij ze mensen mag entertainen.
Jelke Schijlen nam deel aan diverse wedstrijden en audities. Zo bereikte ze de Limburgse finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival en in de finale auditie van het Junior Songfestival. Ze won het Maastrichts Got Talent 2014.
Daarnaast speelde ze in theaterproducties zoals in 2013 in Dat is de Sajs van Duo X-Elle. In 2015 vertolkte ze een hoofdrol in het Maastrichtse spektakelstuk van en voor jongeren Liberation.
Jelke Schijlen zingt ook liedjes tijdens carnaval. Ze bereikte de finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer 2017 met het lied V'r zien os.
In 2017 won Schijlen samen met Nick van Oerle en Marvin Rosier het Maastrichts Vastelaovends Leedjes Konkoer 2018. Het trio zong Gewoen e vastelaovendsleedje.
Ook in 2018 stond Jelke Schijlen in de finale van de liedjeswedstrijd voor tieners. Deze keer met het lied Partytime.


JELKE SCHIJLEN op INTERNET

JELKE SCHIJLEN heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

Singles

"Ich ruuk de carnaval" (2015)
"De geis vaan vastelaovend" (2015)
"V'r zien us" (2016)

Deze pagina is bijgewerkt op