HENK DRENTH


Henk Drenth (Veendam 20 september 1949) is leraar lichamelijke opvoeding in Hoogezand. Hij verzorgde enkele jaren de ochtendgymnastiek bij RTV Noord met Wouter de Koning aan de vleugel.
Drenth speelt gitaar en maakt al jaren muziek, vooral Schots, Iers en Engels. Hij deed dat onder meer met Henk Nieuwold en Kees de Vries in het trio Henk, Henk & Kees en later in de groep Preab San Ol.
Sinds het midden van de jaren tachtig maakt Drenth liedjes in het Gronings. Oorspronkelijk was dat alleen in Grensgeval maar tegenwoordig doet hij dat ook solo.
Hij vroeg aan componist en toetsenist Bruno Brands enkele teksten op muziek te zetten. Dat werd het begin van een cd waarvoor ook Jan Siebo Uffen en Henk Puister teksten leverden. Brands maakte verder de muziek voor bijna alle nummers.
Aan de cd verleenden de volgende musici medewerking: Yna Hut (zang), Bruno Brands (keyboards, accordeon en zang), Jan Doddema (percussie en zang), Martijn Freeve (altsax), Arjen van der Linden (gitaar), Coos Grevelink (akoestische gitaar) en Jeroen Bos (elektrische gitaar).
In 2013 zong hij samen met andere zangers en zangeressen het protestlied, Wie binnen t zat, tegen de vele aardbevingen in de Provincie Groningen.


HENK DRENTH en de PERS:

in 2005:

Vandoag dit, mörgen dat

in 2013:

Sim Noordhof uit Hoogezand schrijft protestlied tegen aardschokken

DISCOGRAFIE:

Single 7" samen met Grensgeval:

Hendirk hemmel die / Oosterhogebrug" (eigen uitgave, 1985)

Single samen met anderen:

"Wie binnen t zat" (Mark Music Productions, 2013)

CD:

"Vandoag dit, mörgen dat" (Eigen uitgave, HD01, 2004)

Deze pagina is bijgewerkt op