De Stentor op het web

Gezellige herrie voor de hele familie

door Gerrit Jan Riedstra

WARNSVELD - Herrie bi-j tante Gerrie liep zaterdagavond uit op een uitermate gezellig familiefeest. Tante Gerrie zelf spande qua leeftijd de kroon maar genoot van de ‘herrie‘ en ook de jeugd genoot op en voor het podium dat bij de boerderij van Wim Woestenenk in Warnsveld was gemaakt.

Want bij Woestenenk, zelf drijvende kracht en zanger/gitarist van dialectrockband Op Drift had het feestje plaats. Elk jaar staan er verschillende bands bij boerderij ‘t Holtslag op de planken. Het gaat dan vaak om groepen die oefenen op dat adres, de Geesinkweg in Warnsveld.
Dit jaar echter had Woestenenk gekozen voor de dialectrockaanpak. Tegen negenen begon Korte Mett‘n, gevolgd door Dat Doe‘w en Op Drift sloot de avond af.
Twee ‘huisvrouwen‘, naar eigen zeggen afkomstig uit Oost-Groningen, Koosje en Jet, plakten de optredens aan elkaar vast. Hun afkomst was gelogen maar daar deed niemand moeilijk over, de lol stond voorop.
Vlak voor het optreden van Op Drift presenteerden de dames ook nog een modeshow. Vijf jongens van een jaar of tien showden met verve de kledinglijn van Op Drift: petjes en t-shirts.
Op een van de aangeboden t-shirts stond de veelzeggende vraag ‘He-j d‘r zin an?‘. Dat was tevens het openingsnummer van Op Drift maar de vraag was tegen die tijd allang overbodig. Iedereen was in voor een feestje.
Aan Korte Mett‘n en Dat Doe‘w had de gastheer uitstekende opwarmers. Harde teksten (‘ongelofelijk rotwief‘ op de muziek van American Woman) en solo‘s op een kettingzaag gaven geen blijk van enige subtiliteit maar daar was ook helemaal geen behoefte aan.
De stevige rock die vooral bij de eerste twee bands meer dreef op hun enthousiasme dan op gedegen muziekkennis en vaardigheid op het instrument ging er in als koek bij het volle erf van ‘t Holtslag. Op Drift is duidelijk de groep met de meeste ervaring en schoot de bal in bij open doel.

terug naar Op Drift

Deze pagina is bijgewerkt op