NIEUWS


4 MILJOEN PAGINA'S BEKEKEN

Hoewel de website "Streektaalmuziek in Nederland" al vanaf 1996 bestaat, is de telling van het aantal bezoekers en pagina's pas gestart op 1 januari 2009. In de ruim vijftien jaar die sindsdien zijn verstreken hebben de bezoekers al meer dan 4.000.000 pagina's bekeken.

K. TER LAAN-PRIJS VOOR HENK PUISTER

De Groningse schrijver en liedschrijver Henk Puister uit Hoogezand ontving op 22 maart j.l. de K. ter Laan-prijs. Bij de prijsuitreiking werd er muziek gemaakt door Krzysztof Groen. Voor hem schreef Puister diverse liedteksten.
De productieve schrijver schreef ook teksten voor onder anderen Tekielja, Henk Drenth, Ard Eggens, Wia Buze, Sijtse Scheeringa, Fries Wolma, Age van der Velde, Jan Johannes, Rien van Boven en de Askay Brothers.


WINNAAR TVK

Links|Rechts uit Nederweert-Eind heeft op 28 januari het Tiener Vastelaoves Kónkoer in Roermond gewonnen met Sterrebieëldj Vastelaovundj.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


WINNAAR KVL

Sam, Saar en Lola uit Limbricht hebben op 28 januari het Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival in Heel gewonnen met Vastelaovend is mien dčnk.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


WINNAAR LVK

Het duo Spik en Span uit Susteren hebben op 26 januari het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in Maastricht voor de vijfde keer gewonnen met Vastenach.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


WINNAAR P&M LIEDJESFESTIVAL

De Propellors uit Helden hebben zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen bij het P&M Liedjesfestival in Beringe gewonnen met Atje veur Adje.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


WINNAAR MIDDE-LIMBURGS LIEDJESFESTIVAL

De carnavalsgroep Raoj ns! Neer heeft het Midde-Limburgs Liedjesfestival in Beegden gewonnen met Dien ouge sjtraole verhaole.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


ATTENOOIJE WINT KWEKFESTIJN

Het orkest Société Musicale d'Oeteldonque Attenooije uit Den Bosch heeft het Oeteldonkse Kwčkfestijn gewonnen met het lied Gij mijn Oeteldonk!.
De uitslag van de wedstrijd vind je hier.


TIK TOK TAMMO ONTVANGT HAIDE BLIKSEM

Tik Tok Tammo (alias Johannes Peetsma) heeft tijdens het GRN-festival in Hoogezand de Haide Bliksem Award ontvangen voor het promoten van het Gronings via zijn sociale media kanalen.


MEER WINAARS

In Limburg worden heel veel liedjeswedstrijden gehouden.
Hieronder vind je nog meer uitslagen in verschillen plaatsen.
Daarbij Groot-Valkenburg, Maasbree, Egchel, Grashoek, Koningslust, Kessel, Beringe, Helden, Panningen en Oirsbeek.


Deze pagina is bijgewerkt op