DE KOERIER

Dť Weekkrant op internet

Kisjeskearls strijden om titel ‘beste coverband’

VROOMSHOOP - Kisjeskearls, de normaal coverband uit Vroomshoop en Slagharen staat zaterdag 2 juni in de voorronde van Clash of the Coverbands in Harderwijk. Het is een voorronde voor The benelux edition voor Oost-Nederland (Gelderland, Overijssel en Drenthe).

De Kisjeskearls, dialect voor marskramers, trekken sinds dit jaar van podium tot podium trekken om de muziek van hun helden, de legendarische boerenrockgroep Normaal te laten horen. De band bestaat uit vier zeer ervaren muzikanten uit onder andere Gram’s Hill, Goed Goan en Ja Dat Zal, die op treffende wijze de sound en de energie uit de bijna 40-jarige historie van Normaal neer weten te zetten. Niet door alleen de hits te spelen maar met name door het betere onbekendere werk van Normaal. Een avond met de Kisjeskearls is een avond ouderwets hÝken, brekken en angoan. De band bestaat uit Dennis Pilage (gitaar/leadzang), Vincent Vos (bas/zang), Gerwin Beuving (gitaar/zang) en Dennis de Jeu (drums/zang).
De voorronde van Clash of the Coverbands wordt gehouden in Estrado in Harderwijk en begint om 21.30 uur. Kisjeskearls neemt het daarin op tegen Road to Ruin, Pulse, Transistors en Orange Fox. De bands worden in twee categorieŽn beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieŽn plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.
‘The Clash of the Coverbands’ is in de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.
Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de titels ‘Beste coverband van Nederland’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Nederland’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus en jaar lang de ‘Beste en populairste coverband van de Benelux’ noemen.
De poppodia voor de regio Oost-Nederland zijn komend seizoen Dru Cultuurfabriek in Ulft, Estrado in Harderwijk en Vitus in Dedemsvaart. De winnaars van deze regio nemen het in de halve finales in Paard van Troje in Den Haag op tegen de andere regionale winnaars. De finale heeft plaats in poppodium 013 in Tilburg.

terug naar Kisjeskearls

Deze pagina is bijgewerkt op