GOED GOAN


Dial-act Festival, 30 juli 2004, Koudekerke

Goed Goan is een afscheidsgroet op het Veluwse en Achterhoekse platteland maar tevens de naam van een dialectgroep uit de regio Apeldoorn-Zutphen die in 1995 is gestart. De oorspronkelijke naam van de formatie was Kabaal. De band speelt eigen nummers in het Nederlands en dialect. Ook passeren covers van bekende groepen; van The Rolling Stones tot Normaal. De groep heeft al diverse radio- en TV-optredens achter de rug.
De band bestond in het begin uit Peter Visser (zang), Martin Hoek (sologitaar en zang), Harald Wind (slaggitaar), Berend van Beek (basgitaar) en Bertus Modderkolk (drums en zang). Overdag waren de muziekhobbyisten gewoon bosbouwer, monteur en vrachtwagenchauffeur.
Begin 2002 nam Marcel ter Heide de plaats van slaggitarist Harald Wind in en Jerry Hutten nam de drumsticks over van Bertus Modderkolk.
In februari 2004 werd de band voor Radio 3 FM uitgeroepen tot "ongekend talent". Marcel ter Heide verliet de band weer en zanger Peter Visser nam de slaggitaar weer ter hand.
In augustus 2004 kwam Gerwin Beuving als slag/sologitarist bij de band. Bassist Ronald Klein Bramel nam de plaats in van Berend van Beek.


GOED GOAN en de PERS:

in 2004:

Dialectwerkgroep blij met band
Grappig zijn op Dial-act festival

in 2012:

Kisjeskearls strijden om titel ‘beste coverband’

GOED GOAN op INTERNET:

GOED GOAN heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD-singles:

" 't Grune gres van thuus" (Art-Menu Records AMG-31, 1998)
"Aosgieren" (Art-Menu Records AMG-32, 1999)

CD's:

"As de Brandweer" (Eigen beheer GGCD3, 2002)
"Live in de Beemte" (SC 0501, 2005)

Deze pagina is bijgewerkt op