Limburgs Dagblad op het web

Milieufederatie brengt cd uit

Van onze verslaggever

MAASTRICHT - De stichting Milieufederatie Limburg wil komend najaar een cd op de markt brengen met artiesten die in het dialect zingen. De opbrengst moet ten goede komen aan het projecten van de 85 bij de Milieufederatie aangesloten groene verenigingen. In de toekomst heeft de stichting het voornemen vergelijkbare initiatieven te ontwikkelen ten behoeve van het op te richten projectfonds voor milieubeschermingsorganisaties in Limburg. Of de cd met Limburgstalige zangers er komt, moet begin volgend jaar duidelijk zijn. „We moeten er wel iets aan overhouden. Ook al zijn er artiesten bereid gevonden belangeloos mee te werken, de produktiekosten moeten wel terugverdiend worden. Dan spreek je al snel over 15.000 gulden”, aldus H.Bemelmans van de Milieufederatie. Welke andere alternatieve activeiten de stichting wil ontplooien om de kas te spekken wilde hij niet zeggen.
Het projectfonds is volgens Bemelmans hard nodig. „Het aantal aangesloten milieugroeperingen is de laatste jaren flink toegenomen, terwijl wij niet over meer inkomsten beschikken. Het geld is onder meer nodig voor het voeren van juridische procedures waarbij milieubelangen in het geding zijn. Het is toch zonde als een natuurbeschermingsorganisatie een kansrijke zaak niet tot aan de Raad van State kan uitvechten vanwege geldgebrek.”
Op de cd zal waarschijnlijk de Noordlimburgse popgroep Rowwen Hčze van de partij zijn. De drie Roermondse zangers Gé Reinders, Sjra Puts en Rinus Rasenberg, alsmede Herman Veugelers uit Limbricht hebben hun medewerking eveneens toegezegd.
De Janse Bagge Bend zal waarschijnlijk 'wegens verplichtingen elders' moeten afhaken. Naast een bekend lied zullen de artiesten tevens een speciaal voor de gelegenheid geschreven milieunummer opnemen. De coördinatie is in handen van Hubert van Hoof van Omroep Limburg.


Deze pagina is bijgewerkt op