De Limburger op het web

Magere LVK-oogst in regio Weert

Van de zes inzendingen uit Weert voor het Limburgs Vastelaovesleedjeskonkoer (LVK) heeft er maar een de halve finale gehaald. De Weerter eer wordt door Ronald en Carin Moonen verdedigt met een door Anita Haex geschreven schlagertje 'Lekker Dink'. Stramproy, dat acht liedjes instuurde, valt helemaal buiten de boot.
Midden-Limburg is sowieso slecht uit de strijd gekomen. De regio is in januari met maar zeven liedjes vertegenwoordigd in de halve finale van het LVK. Dat is minder dan ooit, juist in het jaar dat het LVK de finale beleeft in deze regio, in 't Reutje om precies te zijn.
De zestig nummers die naar de halve finale mogen, zijn door een jury van zestig personen uit heel Limburg geselecteerd uit totaal van 315 nummers.
De Weerter Rogstaekers ontbreken, net als De Zaotmaale uit Stramproy, zelfs helemaal. Uit Roermond hebben drie liedjes, waaronder een inzending met de bekende Roermondse volkszanger Big Benny, de halve eindstrijd bereikt. Leeuwen, Montfort, Weert en Koningsbosch hebben ieder een liedje in de halve finale.
Noord-Limburg wist met 23 titels tot de halve finale door te dringen. Daarvan komen zes inzendingen uit Venlo en vier uit Blerick. Tegelen en Reuver zijn beide met drie liedjes vertegenwoordigd. Uit de Westelijke Mijnstreek komen tien liedjes, waarvan twee uit Sittard en twee uit Geleen. Maastricht en het Mergelland hebben, net als Midden-Limburg, een eerder magere score. Van de zeven inzendingen levert Maastricht vier liedjes en Ulestraten twee. Tenslotte bereikten ook nog dertien titels uit Parkstad, waarbij zes uit Kerkrade, de halve finale. De zestig liedjes worden op de zondagen 11, 18 en 25 januari door L1 Radio uitgezonden.


Deze pagina is bijgewerkt op