ANITA HAEX


Anita Haex-Scholtens uit Nederweert-Eind is zangeres en schrijft liedteksten in het Limburgs. Zo schreef ze onder andere liedjes voor Roy Selder, Frans Theunisz, De Brelsterte, Mick Waulthers, Paul van Heugten en Roy Willems.
Anita Haex neemt regelmatig deel aan Ut Kakelspektakel van de Piepkukes. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw deed ze dat onder de naam Ut Dopke. In 1985 won zij Ut Kakelspektakel met Lekker dink. Ook in 1991 en 1992 won zij de wedstrijd met Kale kuukelhaan, respectievelijk Jao, ich bin nog waat vergaete.
Met Det hoedje drong Anita Haex door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers in 2003 en het door haar geschreven lied Lekker dink, gezongen door Carien en Ronald Moonen, bereikte het jaar daarop eveneens de halve finale van het LVK.
In 2011 won Anita Haex Ut Kakelspektakel met het lied Van binne nao boete.
Met Vastelekkerland nam Anita Haex deel aan Ut Kakelspektakel van de Piepkukes in 2013. Met het lied drong ze in 2014 ook door tot de finale van het Midde Limburgs Leedjes Festival. Ze maakte van het nummer bovendien een videoclip.


ANITA HAEX en de PERS

in 2003

Magere LVK-oogst in regio Weert

DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Vastelaovund-j saame 1' (Stichting Neewieerter Vastelaovund-j Lidjes, 080292)
"Limburg laeftj met de vastelaovundj! 4" (Studio Difference, 2013)

Deze pagina is bijgewerkt op