SJERPSJUTTERS


De Sjerpsjutters ($jerp$jutters) komen uit Egchel. Een van de leden van het kwartet is Sander Seelen.
Met hun debuut in 2005 op de Leedjesaovend van De Kemphazen met het nummer Laup d'n angere wonnen de Sjerpsjutters deze wedstrijd. In 2006 wonnen ze opnieuw met Sexy Verkleid evenals in 2007 met Zuuse mich wel stoan.
Ook in 2009 behaalden de Sjerpsjutters de eerste plaats, nu met Ut Spraakgebrek, op de plaatselijke liedjesavond. Met het lied veroverden ze bovendien een derde plaats op het het P&M Liedjesfestival in 2010.
In december 2012 lanceerde het kwartet het lied Oppe Limbostyle. Het is de Limburgstalige cover van Psy's Gangnam Style met een tekst van Robert Janssen. Met het lied nam de groep in januari 2013 ook deel aan de wedstrijd CMC Alaif.
Het viertal drong door tot de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014 met Wae zitte de toŽn.....
Met het liedVastelaovend down under bereikte het gezelschap de tweede plaats in de wedstrijd CMC Alaif 2015 in de categorie Beste Vastelaovend Videoclip en de vijftiende plaats in de categorie Beste Vastelaovend Leedje.
In 2015 wonnen de Sjerpsjutters de Leedjesaovend van De Kemphazen opnieuw, deze keer met De muziek blieft altied bestaon. Met het lied bereikte het kwartet bovendien de derde plaats op het P&M Liedjesfestival 2016.
Na dat carnavalsseizoen besloten de Sjerpsjutters te stoppen.


DISCOGRAFIE

CD's samen met anderen

"Limburg laeftj met de vastelaovundj! 3" (Studio Difference, 2012)
"Limburg laeftj met de vastelaovundj! 4" (Studio Difference, 2013)
"Limburg laeftj met de vastelaovundj! 5" (Studio Difference, 2014)
"Vastelaovend same mit Omroep P&M, vol.22" (Omroep P&M, 2016)

Deze pagina is bijgewerkt op