RUUD THEUNISSEN


Ruud Theunissen (1975, Weert) zong in verschillende koren en bands: Manoeuvre, de Streetzingers, de VastelaovundjzŤngers en de Copperband Moorland. Samen met Gerlinde Smolenaers zong hij Vae hebbe alle tiÍd in de finale van het Rogstaekers lidjefestival 2009. De tekst en muziek van het liedje werden gemaakt door Peter Aquarius.
Theunissen is ook een van de Drei-j WieŽrter Tenoren en zo bereikte hij in 2006 met Ton Smeets en Ronald Moonen de finale van het LVK met GroeŽtste gekke knoŻwel.
In 2011 zong Theunissen samen met Luned Hermus het lied Smoorverleefdj op het Rogstaekers lidjefestival. Het duo behaalde daarmee de derde plaats.
In 2012 zong hij samen met Dennis Hendrikx, Laura Peeters, Luned Hermus en Michiel Hendriks het lied 'Ne echte vastelaovendj. Daarmee bereikte het kwintet de finale van het Rogstaekers Lidjes Festival.
Samen met Gerlinde Smolenaers bereikte Theunissen in 2013 de vierde plaats op deze liedjeswedstrijd in Weert met Veertj vastelaovendj. Met het lied drong het duo bovendien door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2014.
Ruud Theunissen speelde in de Rogstaekersoperette en de musicals Herrefst en Wieert 601.
Theunissen vervuIde in mei 2018 de rol van Lamoraal van Egmont in Graaf van Horne, de musical en in 2024 speelde hij een dokter in coronatijd in Antje de Musical.


DISCOGRAFIE:

CD samen met anderen:

"Rogsteakers-cd 2013" (De Rogstaekers WieŽrt, 2013)

Deze pagina is bijgewerkt op