AAJWIEVER

VANNE RUIVER


De Aajwiever vanne Ruiver bestaan sinds 1989 toen er een Aadwieverbal nieje sjtiŽl werd gehouden. Sindsdien organiseert de Stichting Het Aadwievercomitť diverse activiteiten in Reuver waarvan het Aajwieverbal en Aadwiever Kiene de belangrijkste zijn.
De bestuursleden van de stichting - Aadwievercomitť Ruiver - zingen ook. In 2004 schreef Pieter Classen het lied Aadwief zien, is ’t sjůnste in ’t laeve voor hen. Ze traden daarmee op als de Aajwiever vanne Ruiver en behaalden de derde plaats in de plaatselijke liedjeswedstrijd.
Met ”nze Prins - eveneens van Classen - bereikten de Aajwiever de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 2006.
Sinds 2006 zingt Pieter Classen met De Aaiwiever mee. In 2007 drongen ze samen door tot de finale van het LVK met Det hŲb ich weer.
In 2008 behaalde zij samen nogmaals de finale, nu met Vastelaovend blief bestaon.
In 2011 en 2012 bereikten de Aaiwiever samen met Classen wederom de finale van het LVK met ZoeŽ kŤn ich t ouch, respectievelijk Mien dink.
De zangeressen zijn de bestuursleden van de stichting, aangevuld met een niej aadwief en enkele ex-aajwiever. Het dameskoor bestaat meestal uit zo'n tien zangeressen.


LIEDJES van de AAJWIEVER VANNE REUVER

Det hŲb ich weer
Vastelaovend blief bestaon

AAJWIEVER op INTERNET

De AAJWIEVER hebben een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD

"Liedjes Reuver 2004"(?, 2004)

CD samen met anderen

"Limburg laeftj 3" (Studio Difference, 2012)

Deze pagina is bijgewerkt op