DE KÖP


De Köp is een kwartet uit Maastricht. In 2015 won het viertal - uitgebreid tot sextet als de Zes Köp - het Mestreechter Vastelaovendeedjes Konkoer met Confetti. Het lied was geschreven door Mario Verhoeven (tekst) en Patrick Ummels (muziek). De tekstschrijver en componist maken ook deel uit van het sextet evenals Nick Gillissen. Met het lied bereikte De Zes Köp ook de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2016.
In 2018 was het sextet uitgedund tot kwartet. Samen met Batteraof won het viertal het Mestreechter Vastelaovends Leedjes Konkoer met Ech woer, jeh jao geschreven door Patricia Paulussen (tekst) en Patrick Ummels (muziek).
In 2020 waren de Zes Köp weer compleet en wonnen ze het MVLK met Verleef op Mestreech. Het lied werd deze keer geschreven door Ron Nieste (tekst) en Patrick Ummels (muziek).
De Köp bestond oorspronkelijk uit Arno Hameleers, Mario Verhoeven, Patrick Ummels en Robert Walthouwer. Marvin Rosier nam de plaats van Verhoeven in en aangevuld met Nick van Oerle en Patrick van de Weijer vormen zij de Zes Köp.
In 2021 won De Köp samen met Frans Theunisz het Mestreechter Vastelaovends Leedjes Konkoer met Us Mestreechs.
In 2021 won De Köp het MVLK met het lied De vastelaovendskis.


Deze pagina is bijgewerkt op