Dagblad van het Noorden op het web

Grunneger festival
in Der Aa-theater

Groningen Pronkjewail in Stad is de naam van het festival waarmee vereniging De Grunneger Sproak het Der Aa-Theater in Groningen morgenmiddag ‘op de kaart wil zetten als hét adres voor de (Groningstalige) podiumkunsten’.
De Grunneger Sproak speelt zelf de eenakter Serenoade. Tekstdichter Jan Siebo Uffen draagt Groningstalige gedichten voor en vertelt verhalen. Een aantal nummers van de cd Eerabbelbloud van Arnold Veeman (zanger, componist) wordt ten gehore gebracht. Uffen maakte de teksten voor het spaigelploatje.
Jona Gardien - bekend van onder meer de dansvoorstelling Het verlangen van Groningen - verrast het publiek met een speciaal voor het Der Aa-theater gemaakte choreografie. Dichter/zanger Jan Glas en Boelo Klat (piano) brengen Groningstalige jazz.
Op het programma staan voorts delen uit een door Uffen in het Gronings vertaald werk van Schubert: De Winterraaize. De band Westkant Stad zorgt ervoor dat ook het Westerkwartiers aan bod komt. Het Daip River Kwartet onder leiding van Fré Westerhof zorgt voor de muzikale omlijsting.
Het middagprogramma - van 12.00 tot 17.00 uur - is voor iedereen gratis toegankelijk. Voor het avondprogramma (vanaf 20.00 uur) met muziek van Bert Hadders & De Nozems, Aans Wat en een Grunneger jamsessie moet vijf euro entree worden betaald.
De Grunneger Sproak zet zich al sinds 1919 in voor het bevorderen en het instandhouden van de Groninger taal en cultuur. (DvhN)

terug naar Grunneger Sproak

Deze pagina is bijgewerkt op