Liemers
Vizier

Dé Weekkrant op internet

Dialectband in De Lantaern

ZEVENAAR - Henry Welling en band spelen in De Lantaern Zevenaar op zaterdag 18 september. Vanaf 20.15 uur is de deur open aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de bibliotheek), de entree is 8 euro. Reserveren: reserveren@delantaern.nl of bel 0316 527358.
De Zeddamse singer-songwriter Henry Welling leerde zichzelf op zijn twaalfde gitaar spelen. Daarna begon hij met het schrijven van songteksten, eerst in het Engels, later in het Nederlands en Duits. Uiteindelijk koos hij voor het dialect.
Welling is een bewonderaar van Tony Joe White. Hij is tevens de Achterhoekse evenknie van de op Nieuwjaarsdag 1997 overleden singer/songwriter Townes Van Zandt.
In december 1996 won hij met Heimwee naor Vorden het singer-songwriterfestival in Nijmegen. In maart 1999 behaalde hij op het Streek Songfestival in Hardenberg een tweede plaats met “Met de kont op de koebak”. Ook heeft Henry cd’s gemaakt samen met grote namen zoals Herman Brood, Jovink, Boh Foi toch en Boudewijn de Groot.
Zijn teksten schrijft hij in het dialect, zijn muziek is geworteld in traditionele stijlen als blues, folk en country. Tekst en muziek ‘van oale groond’ dus.


terug naar Henry Welling

Deze pagina is bijgewerkt op