HENK VAN GORKUM


Henk van Gorkum (5 september 1953, Oud Zevenaar) groeide op in Arensgehout (L). Hij studeerde aan het klein-seminarie van de Paters Oblaten in Valkenburg. Vanaf 1980 was hij leraar catechese op diverse scholen in Zuid-Limburg en na een carrière in het onderwijs werd hij in 1992 directeur van een grote scholengemeenschap. Vanaf 1978 woonde hij in Hulsberg (L).
Van Gorkum was actief in de politiek (PPR en PvdA) en voor het IKV. Hij trad daarbij ook zingend op tijdens diverse demonstraties. Verder was hij redacteur van het weekblad Hulsberg Info en het tijdschrift Adem.
Als zanger en tekstschrijver was Van Gorkum ook nog tot in de jaren '80 actief in zijn geboortestreek de Liemers (Lijmers). Vanaf 1975 trad hij samen met zijn tweelingbroer Frans van Gorkum op tijdens pronkzittingen van de CV 'De Nachtuulen' in zijn geboortedorp als het duo Dubbeldoyer.
Van Gorkum schreef liedjes die vaak in Limburg waren geworteld. Zoals de evergreen Als de sterren baoven Old Zaender, gebaseerd op een Venloos vastelaovesleed.
Tegen de jaren '90 was Van Gorkum vooral actief in het Limburgse trio Kwakkerzak.
Op 10 januari 2002 stierf Henk van Gorkum plotseling thuis in Hulsberg. Hij is de vader van Jolien van Gorkum.


HENK VAN GORKUM en de PERS

in 2013

Mulder & Van Gorkum op Nachtuulenpodium

in 2014

Mulder & Van Gorkum zijn sfeermakers

DISCOGRAFIE

LP (samen met Frans van Gorkum)

"Dubbeldoyer in concert met harmonie Sint Martinus"
(NL Grammofoonplaten NL 83.36 B, 1983)

CD (samen met Frans van Gorkum)

"Kattekwaod" (Eigen uitgave, FGCD 01, 1994)

Deze pagina is bijgewerkt op