STREEKTAALMUZIEK

IN

NEDERLAND


Streektaalmuziek op het web

Country Wytske
Lit my mar gewurde
(Marista, MCD 9666)

Wietske Laverman stopte in 2008 met het duo Rinke en Wietske. Altijd was ze al bedreven in het vertalen van teksten en als Country Wytske ging ze daarmee door. Vrijwel continu creŽert ze nieuwe liedjes. Lit my mar gewurde is alweer haar derde cd. Bekende toppers zoals Hit the road Jack en The rose werden in een nieuwe Friese jas gestoken en heten nu Kom ut dy kroech man en De roas. Laverman benadrukt dat Friestalige karakter nog eens extra in Buter brea en griene tsiis.
Diverse andere Friese artiesten werkten mee aan de schijf. Daarbij Popkoor Samar, het shantykoor de Slykstappers en Popkoor Full Sound. Ook de ‘Grand Old Frisian Lady’ Anneke Douma bleek bereid twee nummers mee te zingen. Vooral in - het uit beider leven gegegrepen - Al gie ķs libben net oer roasen blijken de zangeressen goed aan elkaar gewaagd. De stemmen zijn niet alleen van een zelfde kaliber maar passen ook prima bij elkaar.
Dat niet alles 'strictly country' is, blijkt in Ingel in myn dreamen waarin de Friese personificatie van Frans Bauer, Appie Scheer, meezingt. Toch valt het lied niet echt uit de toon op deze prettig klinkende country-schijf.

Joop van den Bremen
terug naar Country Wytske

Deze pagina is bijgewerkt op