STERRENFESTIVAL


Van 6 tot en met 9 juli 2000 werden er op 20 locaties in 5 Drentse dorpen, 170 concerten gehouden. Tussen de optredens van diverse Europese artiesten op dit festival in Diever, Dwingeloo, Lhee, Ruinen en Spier bevonden zich ook enkele Nederlandse streektaalartiesten. Het waren Boh Foi Toch, Sido Martens, Anja Kopmels, Flink, TŲrf, Jaap Louwes, Henk Lanting en Rob Lievestro.

Sterren in Drenthe werd mogelijk gemaakt door financiŽle bijdragen van het Europese OriŽntatie- en Garantiefonds voor de Landbouw, het ISP en financiŽle garantstellingen van Horeca Noord Nederland, Toeristisch Platform Westerveld en Kunst & Cultuur Drenthe.


In 2003 werd er in Dwingeloo opnieuw een Sterrenfestival opgezet door een groep enthousiaste organisatoren. Op zaterdag 6 september traden er streektaalartiesten uit de drie noordelijke provincies op. Het waren de Kopstubbers, Bricquebec en De Stroatklinkers.

Ook in 2004 werd er opnieuw een Sterrenfestival gehouden waaraan diverse folkgroepen delnamen. Daarnaast traden op zaterdag 4 september een vijftal streektaalbands op uit de noordelijke provincies. Dat waren Woarom Nait?, De Fiebeldekwinten, Bricquebec, Willehķske en Tekielja.
Op zondag 5 september was er onder meer een optreden van Nynke Laverman.


STERREN in DRENTHE en de PERS:

in 2000:

Europese 'sterren' schitteren op het Drentse platteland
Groots muziekfestival Sterren in Drenthe
Veelbelovend begin Europees muziekfestival
Drenthe moet op de culturele kaart
Muziekfestival eindigt met kater
Sterren in Drenthe ten onder aan amateurisme
Muziekfestival Sterren in Drenthe trekt lang niet voldoende bezoekers aan

STERRENFESTIVAL en de PERS:

in 2003:

Dwingeloo moet nog wennen aan muziekfestival

STERRENFESTIVAL op INTERNET:

Het STERRENFESTIVAL heeft een eigen plek op internet !

terug naar Agenda 2004

Deze pagina is bijgewerkt op