LUC OOSTRA

(HEEREN OUD-ZUID)


Zanger-componist Luc Oostra (1952) en pianist Jan Kuipers (1950) kennen elkaar sinds de jaren '80. Toen speelden ze al samen in Toermalijn. Die groep vormde onder meer de begeleiding van Ab Drijver tijdens het Drents Liedjesfestival in 1985.
Later zong en speelde het tweetal Engels-, Nederlands- en Drentstalige liedjes. Oostra zet de teksten op muziek. Daarna werkt Kuipers het arrangement uit.
Gerard Nijenhuis schreef de tekst voor Dreum dat door het duo muzikaal werd uitgewerkt. Het is een van de twaalf nummers die door de Stichting Drentse Muziekmaatschappij in 2008 werd uitgekozen om op cd te zetten.
Luc Oostra zette in 2009 ook het gedicht En komp de dag van Suze Sanders op muziek en voerde dat uit.
In 2010 zong Oostra het lied 't Late locht op de derde en laatste cd van de SDMM. Deze keer schreef hij het lied geheel zelf.
In hetzelfde jaar verscheen de cd die hij samen met Jan Kuipers maakte. Daarop eigen teksten en getoonzette Drentse gedichten en liedteksten van Suze Sanders, Gerard Nijenhuis, Ab Drijver en Marga Kool. Ook de gastmuzikanten Leonie van Eldik (hobo) en Cor Többen (requinto gitaar) speelden mee.
In mei 2012 eindigde Oostra - met miniem verschil achter de winnaar - als tweede op het Drčents Liedtiesfestival met het zelf geschreven lied Vrij. Hij werd begeleid door Cor Többen (gitaar), Jan Kuipers (piano) en Anne-Guus Teerhuis (melodica).
Samen met Cor Többen en Jan Kuipers vormt Oostra het trio 'Heeren Oud-Zuid'


LUC OOSTRA en de PERS

in 2009

Streektaal

in 2011

SDMM3

in 2012

Drentse weemoed met countrysnik
Banketbakster wint ‘liedtiesfestival’

LIED VAN LUC OOSTRA

En komp de dag

DISCOGRAFIE

CD samen met Jan Kuipers:

"Weer terug" (Eigen uitgave, 2010)

CD's samen met anderen

"SDMM 2" (Stichting Drentse Muziekmaatschappij SDMM2, 2008)
"SDMM 3" (Stichting Drentse Muziekmaatschappij SDMM3, 2010)

DVD samen met anderen

"Klip & klaor" (RTV Drenthe / Huus van de Taol, 2012)

Deze pagina is bijgewerkt op