FRANS WESTENBRINK


27 maart 2004, Spijkerboor

Frans Westenbrink (Ruinen, 10 september 1943) begon op 15-jarige leeftijd als lichtmatroos te werken. Daarna voerde hij nog vele, uiteenlopende beroepen uit. Op zijn zesentwintigste werd hij vakbondsbestuurder en bleef dat tot aan zijn pensioen. Tegenwoordig woont Westenbrink in De Kiel.
In zijn vrije tijd ging hij als vervangend schaapherder van de kudde Drentse Heideschapen in Ruinen de hei op. Hoewel hij door zijn werk in andere provincies deze hobby niet altijd kon uitoefenen, bleef zijn liefde voor de Drentse hei en het Drentse Heideschaap bestaan. Hij schafte enkele schapen aan en richtte later de Nederlandse Fokkersvereniging Het Drentse Heideschaap op. Tegenwoordig is hij erelid van de vereniging.
Westenbrink schreef vaker teksten; o.a. in tijdschriften maar sinds de negentiger jaren schrijft hij liedjes in het Drents. Vaak stemmen die tot nadenken. Enkele liedjes zong hij ook zelf maar ondertussen is hij gestopt met zingen. Wel maakt hij columns die hij voorleest voor Radio Drenthe. Ook schrijft hij en vertelt hij verhalen.
Op de in 2004 verschenen cd van Tiny Klomp werden de meeste teksten door Frans Westenbrink geschreven.


FRANS WESTENBRINK en de PERS:

in 1994:

"Girrelzaand"

in 1995:

Girrelzaand

in 2004:

Streektaalmuziek

in 2011:

Muziek en streektaal vullen Drentse avond

TEKSTEN van FRANS WESTENBRINK:

Ibrahim Azem
De brogge

DISCOGRAFIE:

CD samen met anderen:

"Girrelzaand" (CCD records CCD 1092-2, 1993)

PUBICATIE:

"Drentse portretten" (verhalen over buitengewone Drenten, 2006)

Deze pagina is bijgewerkt op