De Faam

Dé Weekkrant op internet

Surrender geeft zich, over aan
het goede doel en Kasteelpop

'S HEER-HENDRIKSKINDEREN/WESTKAPELLE De Zeeuwse rockgroep Surrender heeft het druk zo vlak voor de kerst. Vrijdag 23 december geven de Zeeuws rockers een benefietconcert voor Botswana in Café Oranjeboom in 's Heer Hendrikskinderen en een dag later zijn ze topact tijdens Kasteelpop 2005 in Westkapelle.

Ze zijn overigens niet de enige band die speelt. Vrijdag verzorgt de Achterhoekse formatie The Heinoos een gastoptreden voor het goede doel, met in hun midden Normaal-gitarist Jan Kolkman. Zij warmen trouwens Het Kasteel van Batavia in Westkapelle op voordat zaterdag 24 december Surrender het jaarlijkse festival afsluit. Kasteelpop heeft overigens meer bands op het affiche staan. Vanaf 15.30 uur treden zes groepen op. De Brabanders van String Riot bijten de spits af met covers van een ‘hoog Status Quo gehalte’. Met de sound van Peter Pan Speedrock als voorbeeld, noemen de leden van de Zeeuwse formatie Majestic 12 hun muziek ‘slooprock’. Als derde staat Defence op het podium van de uitspanning aan de Westkappelse zeedijk. De band speelt allerlei covers en het scheelde maar een haartje of ze hadden de titel ‘beste coverband van Zeeland bemachtigd’. Als voorlaatste zetten de Achterhoekers The Heinoos Westkapelle op stelten waarna Surrender Kasteelpop 2005 afsluit.
Surrender speelt niet alleen voor een honorarium, het gezelschap musiceert ook regelmatig om geld te kunnen geven. Volgens Kees Wondergem van Surrender gebeurt dat zo'n zes keer per jaar. "De doelen zijn verschil-lend. De ene keer voor een voetbalvereniging, de andere keer voor een ramp ergens in de wereld. Nu dus voor twee Zeeuwen die in Botswana ontwikkelingswerk gaan doen."
Die twee Zeeuwen zijn René Almekinders en Marije van der Kreeke, beiden uit 's Heer Hendrikskinderen. Het tweetal gaat er werken in een revalidatiecentrum. Marije als ergotherapeute en haar vriend René als timmerman en onderhoudsman. Hun wens is om het zwembad daar te herstellen. Dat draagt bij aan de revalidatie van de mensen. Als die zich met hun handicap beter kunnen redden, verbetert daardoor hun positie in de samenleving, menen de twee Zeeuwen. Botswana ligt overigens net oven Zuid Afrika.

terug naar Surrender

Deze pagina is bijgewerkt op