Brabants op het web

Voor u beluisterd
Ruud van den Boogaard,
nieuw Brabants talent

Op 11 juli werd in Gemeenschapshuis 'De Leenhoef' in Knegsel de eerste cd van de Brabantse zanger Ruud van den Boogaard gepresenteerd. Knegsel doet natuurlijk meteen denken aan de begenadigde zanger JW Roy. Welnu, Ruud is de 39-jarige buurjongen van JW Roy uit Knegsel, die het muzikant zijn combineerde met het beroep van logistiek medewerker. Hij werkte in het verleden in de studioband rond JW Roy. Ruud werd ten gevolge van de jongste recessie werkloos. Een geluk bij een ongeluk: voor het eerst kon hij zich immers volledig concentreren op muziek en teksten. Hij maakte zijn veelbelovende debuut-cd Open hart.
Het is verheugend dat er zo'n nieuw talent op de voorgrond treedt. Een prachtige schijf met twaalf Brabantse dialectliedjes over liefde, drank, vrouwen, café, trouw, spijt, stad en dorp. Op internet wordt hij onder meer omschreven als "Brabantse liedjesschrijver" en "boezemvriend van JW Roy". Ruud zingt, naar eigen zeggen, wat hij voelt en dat is een prima leidraad. Zijn taalgebruik is openhartig en ongecompliceerd.
Hij schreef eerder liedteksten en hij speelde al lang gitaar, maar nu zingt hij ook zelf. Want opeens komt het vanuit zijn hart en het gaat over hemzelf. Zelfs als hij over anderen zingt, is daarbij vrijwel steeds sprake van zelfprojectie.
De zanger schuwt daarbij niet zijn zielenroerselen in de relationele sfeer te vertolken. Hij bezingt onder meer het grote ongemak van kortstondige relaties. Drank en vrouwen is zo'n eigentijds nummer. Het werd tevens uitgebracht als cd-single.
Wat opvalt, is dat de jonge zanger zijn dialect aardig beheerst en onmiskenbaar een muzikaal talent genoemd mag worden. "Rauw en toch verzorgd," lezen we met instemming in zijn biografie. Wij kozen voor onze Brabants-cd het treffende nummer De pot op.

Info: rvdb69@gmail.com.

terug naar Ruud van den Boogaard

Deze pagina is bijgewerkt op