SOCIÉTÉ MUSICALE D'OETELDONQUE

ATTENOOIJE!


De Société Musicale d'Oeteldonque Attenooije is opgericht in 1998 en bestaat uit bijna 20 muzikanten.
Het orkest nam van 2000 tot en met 2002 deel aan het Oeteldonkse Kwèkfestijn. De eerste keer ontving het gezelschap de Aanmoedigingsprijs met Op de Veemèrt.
Sinds 2009 neemt het gezelschap weer deel aan het Kwèkfestijn en in 2012 behaalde het gezelschap de derde plaats op deze wedstrijd met Hoe papa?. Het lied werd gezongen door Lusanne Bouwmans en Rob Stolzenbach. De tekst werd geschreven door Rob Stolzenbach, de muziek door Jeroen den Teuling. Ook in 2013 eindigde Attenooje op de derde plaats.
In 2014 won de Société de jaarlijkse liedjeswedstrijd in Den Bosch met het lied Ho Stop!.
Het jaar daarop eindigde het gezelschap op de vierde plaats met Un wonder maar won met het lied ook de presentatieprijs.
In 2016 veroverde Attenooije! de tweede plaats bij het Kwèkfestijn en de tweede plaats om de Presentatieprijs met Ik ben verliefd
In 2017 eindigde het muziekgezelschap op de vierde plaats met Môônumènt en in 2019 alweer. Deze keer met Laot oe lekker gaon.
Atenooije behaalde in 2022 de tiende plaats tijdens het Kwèkfestijn in Oetldonk met Ik ben fit en bovendien de derde plaats bij de presentatieprijs. Solisten waren Luus Bouwmans en Rob Stolzenbach.
Het Bossche orkest won in 2023 het Kwèkfestijn met het lied Gij mijn Oeteldonk!. Solist was Kelsey Ikkersheim.


ATTENOOIJE! en de PERS

in 2009

‘Attenooije!’ presenteert cd ‘Stationsweg’

ATTENOOIJE! op INTERNET

ATTENOOIJE heeft een plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD

"Stationsweg" (2009)

Deze pagina is bijgewerkt op