ANTJE DE MUSICAL


In mei 2024 werd in Weert door Stichting WieŽrt AmezieŽrtj Antje de musical uitgevoerd. De dialectuitvoering vond plaats op het Stationsplein. De muziekvoorstelling vertelde de historie van vlaaienverkoopster Antje en was geschreven door Ton Adriaens. Hoofdrolspelers waren Linda Smeets (Antje) en Esther Snijders (Femke).
Andere rollen waren er voor Ed Stroek (Weerter ondernemer in de moderne tijd), Frans Snels (zanger entertainer en aanjager), Stefan Wolter (Paul, broer van Femke), Ivonne Hendriks-van Bogget (ondernemer en dokter), Wilma van Mierlo (Natalja, OekraÔense vluchteling), Marcel Moonen, (Bakker Steegmans), Leon Smolenaars (Heer Houtzager, huisjesmelker), Jean Stassen (Pierre, vader van Femke), Sanne Heuijerjans (Zuster van Antje en gast), Wendy van Dooren (Zuster van Antje en ondernemer), Nick Menninger (ondernemer), Cees Metz (ondernemer), Rick Weegels (Rik, broer van Femke), Patrick Hendrikx (bruidegom Theo Pallandt), Marion Ingeveld (Koningin Wilhelmina), Ton Wolter (reiziger), Noa Veltrop (Sofia, dochter van Natalja), Joany Niessen (Kiki), Ruud Teunissen (dokter in coronatijd).
Ton Adriaens voert samen met Dorus van den Bosch de regie en de laatste was met Peter van den Bosch ook verantwoordelijk voor de productie. In de musical passeerden dertig liedjes. Ronald Moonen verzorgde de muziek. Hij vervulde bovendien de rol van Burgemeester Kolkman. Mark Bouwmans was artistiek eindverantwoordelijke en verzorgde de casting.


ANTJE DE MUSICAL op INTERNET

ANTJE DE MUSICAL heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op