DUO KORTISZONEN


Het duo Kortiszonen komt uit Landgraaf en bestaat uit Marcel en Raymond Kortis. Het tweetal is al lang actief tijdens carnaval maar begon in 2010 zelf op te treden.
In 2013 zong het duo het lied Wits doe wee onger dat maske zit als inzending voor het Parksjtad Leedjes Konkoer 2013. In het zelfde jaar won het tweetal de wedstrijd om de OLCK Landgraafsjlager met het lied Vuur hant d'r kolder in de kop.
Het tweetal behaalde in 2014 opnieuw een finaleplaats op het Parksjtad Leedjes Konkoer met Vier hant dur kolder in dur kop en in 2015 met Os wachtwoord, dat is carnaval.
In 2015 won het tweetal opnieuw de wedstrijd om de OLCK Landgraafsjlager met het lied Mit vastelaovund drinke vier os pilskes noeuts alleen.
In 2017 werd op het Oape Landgraafs Carnavalsmoeziek Konkoer het lied Dur vastelaovendswrak van het duo uitgeroepen tot Stadsprinse sjlager.
In 2018 nam het tweetal deel aan het Oape Landgraafs Carnavalsmoeziek Konkoers met het lied Ich houd va vastelaovund en in 2019 met Mit voes en platte hank.


DUO KORTISZONEN op INTERNET

Het DUO KORTISZONEN heeft een plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD-single

"Mit carnaval make vier ut leeg wal oet " (Eurode Music, 2010)

CD samen met anderen

"PLK CD 2014" (2014)

Deze pagina is bijgewerkt op