Dagblad van het Noorden op het web

Popgroep DeHeleboel stopt

Meeden - De populaire Groningstalige band DeHeleboel is uit elkaar. De neuzen staan muzikaal niet meer dezelfde kant op, zegt zanger/gitarist en tekstschrijver Erwin de Vries. Met zangeres Sandra Schooneveld en basgitarist Rik ter Horst maakte De Vries vanaf de oprichting van de band – negen jaar geleden – deel uit van DeHeleboel. De laatste 2,5 jaar waren ook drummer Jan Dokter, gitarist Geert Wierth en pianist Gerard Smit van de partij.
Erwin de Vries richt zich nu op zijn solo-carrière. Dit jaar nog gaat hij de studio in om een cd met louter eigen nummers op te nemen. Deze afspraak stond al. De cd wordt evenals de cd’s van DeHeleboel – Riep veur opnoame en Haim – opgenomen in Silvox Studio in Silvolde.
“Muzikaal en inhoudelijk gingen we niet dezelfde kant op”, licht Erwin de Vries, hét gezicht van de band, het uit elkaar vallen van de band toe.
“Onderling hebben we geen problemen. We hebben in die negen jaar veel lol gehad. We zijn ooit begonnen met het idee ‘een beetje dollen en veel spelen’. We zijn uitgegroeid tot een zo goed mogelijke band.” Ook de combinatie werk en muziek heeft tot het besluit geleid.
“Er is niet uitgekomen wat ik ervan verwacht had. We hebben naar de CD-presentatie van Haim in april 2001 toegewerkt. Dat doel hadden we allemaal voor ogen. Daarna een concert hier en eentje daar. Mijn idee over muziek ziet er anders uit dan dat van de anderen”, aldus De Vries.

terug naar DeHeleboel

Deze pagina is bijgewerkt op