De Stentor op het web

Trio 'Tied Zat' durft eigen optreden nu wel aan

Avondje kennismaken met de charme van het dialect

Van een onzer verslaggevers

VAASSEN - Na ruim twee jaar repeteren en met de ervaring van een aantal optredens moet het maar eens gebeuren: het trio Tied Zat presenteert zich zaterdag 17 maart in zaal Maartenshof aan ieder die het wil boren. Het zal vooral een kennismaking worden.

Maartje Wassink, Ria Brongers en Annie Werler: zij vormen het vocale ensemble 'Tied Zat' dat in de afgelopen ruim twee jaar een repertoire van inmiddels 33 liedjes heeft opgebouwd, stuk voor stuk in het dialect. Een selectie ervan vult de 17e het programma.
"We zorgen voor een avondvullend programma. Met alleen maar liedjes. Geen grappen of sketches. Dat doen anderen maar. Wel met een gastoptreden van zanger Henry Wellink uit Zeddam en met gastmuzikanten die ons begeleiden. Anders wordt het zo eentonig met alleen maar onze gitaren.

De techniek hebben de vrouwen eveneens in eigen hand. "De apparatuur klaarzetten en aansluiten: doen we allemaal zelf. We hebben niemand nodig."

Gevarieerd
Het programma wordt gevarieerd, zoveel is zeker. "We hebben veel serieus werk. Over de dingen in het leven. Over jeugdherinneringen. Maar we zingen ook vrolijke liedjes, hoor. Voor de afwisseling. Meestal bekende liedjes, die de mensen herkennen. Daar delen we dan ook de teksten van uit. Kunnen ze lekker meezingen. Daar word je zelf ook vrolijk van."
Bij wijze van voorproefje zo maar een van de 'luusterliedjes' uit het repertoire van Tied Zat. Met een tekst die tot nadenken stemt, met een melodie om bij weg te dromen, Een lied dat model kan staan voor het engagement van het trio: realiteit en relaviteit. Annie Werler schreef het in september vorig jaar.

Ewonnen of verloren?
Woorden die niks meer kunt zeggen.
Mot-ie oe dan doar neer bie leggen?
Der alles an heb edoane
En toch niet good is egoane.
He-j dan ewonnen of verloren?
Of zol-j wil'n da-j nooit waren geboren?

Oe heufd rust meu in oe handen.
Wat kan'k ter nog an veranderen?
De wonden uut het verleden
Kunt en wilt niet meer genezen.
He-j dan ewonnnen of verloren?
Of zol-j wil'n da-j nooit waren geboren?

As vergeving niet meer muugluk blik.
Ut niet meer was zoals ut lik.
Ik zal oe dan lies motten loaten.
Saam kunt wie niet meer praoten.
He-j dan ewonnnen of verloren?
Of zol-j wil'n da-j nooit waren geboren?

Kaarten
Wie de kennismaking met Tied Zat niet wil missen, kan kaarten 7,50 gulden kopen bij Nijdeken aan de Deventerstraat 19 of bij Nelestein aan de Apeldoornseweg 58, beide in Vaassen. Zo mogelijk zijn nog kaarten aan de zaal verkrijgbaar. De muziekavond begint op zaterdag 17 maart om acht uur in zaal Maartenshof, de zaal is om half acht.

Dit artikel verscheen in de Apeldoornse Courant
terug naar Tiedzat

Deze pagina is bijgewerkt op