De Telegraaf op het web

Jetski Haagse Harry van
Hofvijver verwijderd

Een jetski in de Haagse Hofvijver voor de introductie van de Haagse Harry-'Scheu‚hkalend‚h' heeft gisteren voor enige commotie gezorgd. De bedenkers van de Haagse Harry-kalender, onder wie cabaretier Sjaak Bral, moesten van de politie hun ludieke actie direct staken.
Met de opening van een jetskischool op de Hofvijver wilden de initiatiefnemers hun millenniumkalender onder de aandacht brengen. Daarin siert stripfiguur Haagse Harry van tekenaar Marnix Rueb menige pagina.
Maar de stunt viel niet bij iedereen in goede aarde. Buurtbewoners reageerden furieus toen ze een jetski voor korte tijd over de Hofvijver zagen scheuren. De gewaarschuwde politie greep meteen in. ,,Het is verboden op de Hofvijver rond te varen'', aldus een woordvoerder gisteren. Volgens hem is de jetskiŽr gewaarschuwd. Het is nog niet bekend of de man een bekeuring krijgt.
Cabaretier Sjaak Bral betreurt de houding van de bewoners. ,,Nu is onze jetskischool wegens opening direct weer gesloten.'' Hij benadrukt dat de komst van de politie niet in scŤne was gezet.

terug naar Haagse Harry

Deze pagina is bijgewerkt op