JAN VAN DE VELDE

Jan van de Velde
14 september 2014, Kerkje van Ellewoutsdijk

Jan van de Velde (Anna-Jacobapolder, 22 juli 1954) woont in Nieuw Vossemeer (Noord-Brabant) en werkt bij de PTT. Hij is tevens klassiek homeopaat.
Van de Velde schrijft eigen auto-biografische liedjes in de geest van Willem Vermandere en Engel Reinhoudt. Die liedjes zijn een mengsel van de Zeeuwse en West-Brabantse taal en cultuur.
De eerste cd van Jan van de Velde bevat een verzameling van zijn werk uit de afgelopen 25 jaar. De liedjes worden uitgevoerd door Jan van de Velde (zang en gitaar), Tilly Verbraak (viool), Steffie de Klerck (clarinet), Rien de Jongh (cello) en Ilona Leenaarts (dwarsfluit en sopranino). De arrangementen zijn van Tilly Verbraak. Eerder speelden Caroline Schwarz (dwarsfluit) en Marie Josť van de Klundert (klarinet) in het ensemble.
Sinds 2010 bestaat de Jan van de Velde Groep uit Ilona Leenaarts (dwarsfluit, sopranino en zang), Jan van de Velde (zang en gitaar), Rien de Jongh (cello en accordeon), Steffi de Klerck (klarinet) en Tilly Verbraak (viool en zang).
Na wat wijzigingen bestaat de Jan van de Velde groep in 2014 uit Jan van de Velde (zang en gitaar), Ilona Leenaarts (dwarsfluit en zang) en Jan Luijks (contrabas).
Jan van de Velde speelde eerder in de West-Brabantse muziekgroep 't Meziekske.


JAN VAN DE VELDE en de PERS:

in 2001:

Geluk komt mooi van binnenuut.

in 2003:

De zee, daor moe'j alt bang voor zijn

in 2010

Huldiging Engel Reinhoudt

JAN VAN DE VELDE op INTERNET:

JAN VAN DE VELDE heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

CD's:

"Fiets" (Eigen uitgave F8327, 2001)
"Reiziger" (Eigen uitgave, 2014)

Deze pagina is bijgewerkt op