13 februari 2013
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

‘Wat is 20 kilometer rijden als het leuk is?’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Er zijn bezoekers van ‘t Kerkje in Ellesdiek die zich afmelden bij het secretariaat als ze een keer niet naar een voorstelling kunnen komen. Trouwe bezoekers, voor wie het theater veel meer betekent dan cultureel vermaak. Ze ontmoeten er vrienden, het is er gezellig en er wordt in het dialect gesproken; op Ún rond het theater.
Dat laatste is voor Corrie en Jan Boogaard uit Nieuw- en Sint Joosland een belangrijke reden om heel regelmatig naar 't Kerkje van Ellesdiek af te zakken. „Er wordt vaak in het Walchers of Zuid-Bevelands dialect gezongen en gesproken. Dat is leuk”, zegt Jan Boogaard. „Binnenkort komt bijvoorbeeld Peter Dieleman. We gaan moeite doen om erbij te zijn. Als je iets leuks wilt zien in Zeeland, dan kun je elk weekeinde wel ergens terecht.”
Hoe hebben ze Ellewoutsdijk toch ontdekt? ‘t Kerkje van Ellesdiek ligt niet naast de deur. „We werden meegenomen door vrienden van ons uit ons dorp en toen kwamen er en paar leuke voorstellingen achter elkaar. Het sprak ons aan en we zijn blijven komen.” Dat is niet gebeurd bij het theater De Wegwijzer, vlak bij huis. Ze kregen er vrijkaartjes voor en gingen naar ‘een leuk optreden van een moeder met haar kinderen die allemaal accordeon spelen’. „En we hebben daar ook nog een keer Lenny Kuhr gezien. Als nou ‘n Peter Dieleman in De Wegwijzer zou optreden, dan zouden we er vaker naartoe gaan.”
Ze vertrouwen op het programma van 't Kerkje en als er een (R) achter een optreden staat, dan weet je dat er veel belangstelling voor is. „Dan moet je snel reserveren.” En de afstand? „Wat is nou 20 kilometer rijden voor een leuk optreden en gezelligheid.”

terug naar Kerkje van Ellesdiek

Deze pagina is bijgewerkt op