20 juli 2012
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Koperkwartet neemt Zeeuwse liedjes op

ELLEWOUTSDIJK - Zeeuwse muzikanten hebben elkaar gevonden in een bijzonder project, waarbij teksten van Engel Reinhoudt op muziek zijn gezet en worden uitgevoerd door een koperkwartet.
Het initiatief is afkomstig van Huug Steketee, die sinds 1986 de eerste trompettist is van het Residentie orkest in Den Haag. Jarenlang heeft hij buiten Zeeland gewoond, maar recent is hij weer in Zeeland - in Ellewoutsdijk - neergestreken. Eerder dit jaar deed hij al een samenwerkingsproject met Delta Brass Zeeland.
„Ik ben ook met Huug in contact gekomen”, zegt Engel Reinhoudt. „Hij vatte het plan om muziek te maken op teksten van mij en die uit te voeren met zijn koperkwartet. Ik ben altijd een grote fan geweest van brassbandmuziek, dus dat zag ik wel zitten.”
Drie nummers hebben ze inmiddels opgenomen, die wat thema betreft aansluiten bij het jaar van het Water: Veerse Meer, Waeter en Rondje mie een Pontje. Engel Reinhoudt zingt ze en Ab Brouwer (piano) en het koperkwartet Angel's Brass verzorgen de muziek. Het kwartet bestaat, naast Huug Steketee zelf, uit Tiny van de Wildeven, Edwin de Neijs en René Passenier, docenten aan de Zeeuwse Muziekschool. De nummers zijn opgenomen in het kerkje in Ellewoutsdijk.
Aanvankelijk was het idee om een hele cd met ‘waternummers’ te maken, maar dat idee hebben de musici moeten laten varen. Reinhoudt: „Het is nu bedoeling elke twee, drie maanden een aantal nummers op te nemen rond een bepaald thema. Als we er uiteindelijk voldoende hebben, zetten we ze op cd.”
De drie liedjes zijn te downloaden via www.duinenburg.com. De opbrengst gaat deels naar Stichting Het Zeeuwse Landschap.

terug naar Engel Reinhoudt

Deze pagina is bijgewerkt op