2 februari 2011
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Alp-clip over Zeeuwse berg kraker YouTube

BRESKENS - De clip van het carnavalslied Alp voor de Zeeuwse kust van Zeeuwse Peter (Edy van Driel), geboren in Terneuzen, en Heidi Weinhaus (Petra de Boevere) uit Breskens is al bijna 47.000 keer bekeken op YouTube.
Het filmpje is de meest bekeken carnavalskrakers van 2012. Zelfs ruim voor de immens populaire Duifmeneer met 'Hoe'. Ook op de website van VARA-dj Giel Beelen dingt het liedje van Edy van Driel en Petra de Boevere mee naar de 'minst slechte carnavalshit 2012'. Vanaf vandaag kan worden gestemd via giel.vara.nl.
Het liedje is gebaseerd op het idee van journalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld om in Nederland een nepberg van tweeduizend meter hoog aan te leggen. Daarop kunnen Nederlandse wielrenners hun klimcapaciteiten ontwikkelen. 'Alp voor de Zeeuwse kust' is ontsproten aan het brein van Edy van Driel. Het is een après-skinummer, waarin Zeeland aan een rondborstige Oostenrijkse wordt aangeprezen als een land dat naast mossels en bolussen ook tal van bergen telt. Zoals 'Middelberg, Seroosberge, Melisberge, Biggeberge en Waterlandbergje'.
Rond de clip is een hype ontstaan. Maar De Boevere, ook bekend van haar tweets als Het meisje van de Slijterij, gaat er niet mee op de planken. „Ik heb het veel te druk. Hooguit als verrassingsact wil ik me nog wel één keer in dat pakje steken.”


Deze pagina is bijgewerkt op