Ons Eiland

Schouwen-Duiveland

DÚ Weekkrant op internet

'Het dorp is wakker': Ellemeet

ELLEMEET Rini de Glopper is op verschillende terreinen actief in Ellemeet: in de Dorpsraad, bij de Stra˘ en als muzikant. Hij kijkt met positieve gevoelens terug op wat er in zijn dorp mogelijk was.
“Maar ik ben wel negatief over de kredietcrisis en wat dat voor zorgen meebrengt voor veel mensen. Over Ellemeet ben ik heel enthousiast. Het droomtraject dat we in het voorjaar startten is dankzij twintig vrijwilligers uitgelopen op een fantastische droommarkt met een bijzonder hoge opkomst. Het dorp is wakker geschud, er groeit wat, we doen het met elkaar. Dat kan de bestuurders op het eiland toch niet ontgaan zijn, dat moet zijn uitwerking hebben.
De Stra˘ was ook in 2008 weer een belevenis. We veranderen er elk jaar wel iets aan, maar het blijft een feest van herkenning voor de mensen van Ellemeet. Er zijn mensen die er elk jaar voor terugkomen, als een soort reŘnie.”
Als lid van het duo de Stamgasten deed Rini samen met William van der Hulle ook mee met Zing Zeeuws, een wedstrijd om het zingen in het dialect te bevorderen. “We vielen niet in de prijzen, maar het was heel leuk om te doen.
Voor 2009 heb ik natuurlijk de wens dat ik in gezondheid en geluk het jaar mag beleven. En dat wij met zijn allen wat meer gaan nadenken over het verantwoord omgaan met energie en met elkaar. Het gaat mij nu wel goed en voor de wind, maar dat is voor anderen soms heel anders. Kijk, en als het bij mijn buurman regent, blijft het bij mij ook niet droog.”

terug naar Stamgasten

Deze pagina is bijgewerkt op