De Faam

Dé Weekkrant op internet

Zeeuwstalige zangers en songwriters gezocht

Talentenjacht voor Zeeuwse muzikanten

HEINKENSZAND – Zing Zeeuws, de jaarlijkse talentenjacht voor Zeeuwse muzikanten en songwriters zaterdag 15 november in De Stenge in Heinkenszand, is op zoek naar Zeeuwstalige singer/songwriters.

Tekst- en liedjesschrijvers, zangers en bandjes worden uitgenodigd iets moois te schrijven in de Zeeuwse moedertaal. De talentenjacht kent drie categorieën: tekstschrijver, liedjesmaker en uitvoerende.
Tekstschrijvers (categorie 1) kunnen hun tekst opsturen voor 1 mei. De organisatie zoekt dan een componist die een melodie maakt op deze tekst. In categorie 2 kunnen bands en zangers een aangeleverde Zeeuwse tekst van eigen muziek voorzien en uitvoeren. Het opvragen van de tekst dient voor 1 mei te gebeuren. In categorie 3 worden bands en zangers opgeroepen een eigen Zeeuwse tekst met muziek zo goed mogelijk op de planken te brengen. Zij kunnen zich aanmelden tot 1 september.
Een deskundige jury beslist wie de winnaar is. De geldprijzen zijn 400, 300 en 200 euro.

Meldt je aan per brief bij Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ, afdeling Streektalen) Postbus 49, 4330 AA Middelburg of dialectzang@xs4all.nl. Zie voor spelregels en informatie: www.zingzeeuws.nl of bel 0118-470394.

terug naar Zing Zeeuws!

Deze pagina is bijgewerkt op