De Telegraaf op het web

Donder wint eerste Zingende Boer

KAPELLE - De band Donder heeft zaterdag in Kapelle (Zeeland) de eerste Zingende Boer gewonnen voor haar lied Softijsje. Dat is de publieksprijs voor het beste Zeeuwse lied, dat niet eerder dan zaterdagavond is gespeeld.

Dit gebeurde tijdens het festival Zing Zeeuws!, waar de voertaal het dialect is dat in de provincie Zeeland wordt gesproken. Organisator Joop van den Bremen: „Dit festival is onder meer om de jeugd die in het Zeeuws zingt een podium te geven en om de Zeeuwse taal te stimuleren.”
Het festival dat zaterdagavond werd afgewerkt had een gevarieerd programma met blues, jazz, rock-'n-roll, feestmuziek en hiphop.
Tijdens het festival werden twee wedstrijden gehouden. De eerste was voor bands met eigen werk. De tweede voor tekstschrijvers die hun werk door een band zagen worden uitgevoerd. In die categorie ging de publieksprijs naar Zwomâ 'n vêsje (Zomaar een versje) van Nelly Deij.
Zanger en gitarist Dingeman de Visser van Donder was verrast met de prijs voor Softijsje. „We bestaan nog geen jaar. En het is altijd maar afwachten hoe het aanslaat.”
De juryprijs voor beste eigen lied ging naar U'n zwoele zômeraovend (Een zwoele zomeravond) van Bennie Hek & De Houdoes. De jury kwam er niet uit wat de beste tekst betreft. Aoles wor aars (Alles wordt anders) van Ruben de Jonge en De Ballade van de Kouwepolder Ko van Jan Lauret eindigden daar op de eerste plaats.

terug naar Zing Zeeuws!

Deze pagina is bijgewerkt op