22 november 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Bestel Mè-project gaat nu even voor

's-HEERENHOEK - De Bevelandse feest- en coverband De Deurdouwers speelt de laatste tijd volop, en met succes, streektaalmuziek, maar dan wel geworteld in Limburg.

Het gezelschap richtte begin dit jaar een tweede groep op: Bestel Mè, die de muziek van Rowwen Hèze zo getrouw mogelijk probeert na te spelen. Dat blijkt aan te slaan, want nog nooit in hun vijftienjarig bestaan hebben de Zeeuwen zo vaak opgetreden.
Onlangs werden ze zelfs benaderd om in het voorprogramma van De Dijk te spelen.
Het bestaan als De Deurdouwers is daardoor op een laag pitje komen te staan, erkent drummer Ron de Vos. „Het is lastig te combineren. Maar met carnaval zullen we natuurlijk weer als De Deurdouwers spelen."
Want zo is het destijds, in 1991, begonnen: als carnavalsband in 's-Heerenhoek, die in de loop der jaren ook steeds breder inzetbaar is geworden. Het repertoire is uitgebreid met eigen nummers en covers van bands zoals Rowwen Hèze, Pater Moeskroen en Normaal.
Voor Zing Zeeuws is het zevental gevraagd. „Een paar jaar geleden hebben we enkele nummers nummers in het Zeeuws geschreven. Die zijn blijven liggen, omdat we met Bestel Mè aan de slag gingen", zegt De Vos. „Toen de vraag kwam, hebben we een van de nummers uitgewerkt: Wanneer bin je, tevree? De tekst was al klaar en we hebben de muziek erbij gemaakt." Voorlopig gaat het om een eenmalig gebeuren. „De vraag is hoe lang het Rowwen Hèze-project duurt. We hebben ingezet op een jaar of drie. Daarna is het misschien wel leuk om die Zeeuwse nummers op te pakken."

terug naar Deurdouwers

Deze pagina is bijgewerkt op