BN DeStem op het web

Bier- en songfestival zijn publiekstrekkers

HULST – Het was afgelopen weekend druk in Hulst. Op de Grote Markt stond een grote biertent en, mede door de feestdag in Belgi, waren er veel mensen op de been in de vestingstad.

De bestuursleden van AHC De Vossen waren al vr zeven uur in de weer om de biertent voor de bekende horecagelegenheden op te zetten.
De carnavalsstichting probeert met dit schuimend evenement het Hulsters carnaval te financieren. Daar moeten de handen stevig voor uit de mouwen gestoken worden. Maar alles werd snel afgewerkt en om 14.00 uur kon burgemeester Jan Frans Mulder met het tapen van het eerste glas bier het Bierfestival openen.
In de tent presenteerden ongeveer tien brouwers speciale bieren aan het publiek. Het was meteen lekker druk, onder mee rook omdat er heel wat Belgen een dagje uit waren in Hulst. Al snel vormde zich een flinke rij bij de vele tapkranen. De organisatie verkocht een speciaal glas en daarmee gingen de liefhebbers van een fris, apart of kleurrijk biertje langs de stands. De echte proevers klakten met hun tong en uitspugen was er niet vaak bij.
Zaterdagavond werd in dezelfde tent het Carnavalsliedfestival gehouden. De presentatie was in handen van Frans de Schepper. Het werd een geanimeerde strijd. Voor de jury geen eenvoudige klus om een winnaar aan te wijzen. Er waren vijf deelnemers: Bennie Hek & De Houdoe’s, Notekrakers, Sjores Ambras Band, Rock en Jagers en Ut Mag Hin Noam En. Alle vijf brachten de muzikanten en zangers sterke nummers met een goed carnavalesk gehalte. Het publiek was enthousiast en rond middernacht werd na de prinspresentatie de uitslag bekend gemaakt. Het festival werd gewonnen door Bennie Hek & De Houdoe’s met het lied Solonaise. Tweede eindigden de Notekrakers en derde de Sjores Ambras Band. De jury was er van overtuigd dat het allemaal kaskrakers zulle worden tijdens het komende feest der feesten.
Ook zondag was het lekker druk in de biertent, waar weer heel wat liefhebbers tongstrelende biertjes dronken. Volgens Maarten Everaard van de Vossen was het zesde bierfestival het beste tot nu toe. „Gisterenmorgen stroomde de regen met bakken naar beneden, maar die regenkranen werden precies op tijd dichtgedraaid. De belangstelling was, ook vanwege de Belgendagen overweldigend en de tent werd voor veel bezoekers van Hulst een soort passageplaats. De snackkramen draaiden een goede omzet, eten maakt dorstig en om goed te kunnen blijven proeven heb je een stevige bodem in de maag nodig.“ De echte proevers wisten goed raad met de vele smaken. De glaasjes mochten dan kleiner zijn, het bier vloeide rijkelijk en vele oogjes schitterden tegen sluitingstijd.


Deze pagina is bijgewerkt op